標題: 我想知間屋有冇鬼 [打印本頁]

作者: 寧彩臣    時間: 2005-11-30 07:42 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

有咩方法可以知道屋企有冇鬼ga...............
但係又要唔驚動到 隻鬼.........
唔驚動屋企人....................
事原..............
我屋企成日都唔見$$..................
仲要唔係月頭唔見.........
o係係...............我地屋企冇$既時候先會唔見ga~~(尢其係月尾)
我阿媽個銀包成日都唔見$ ............一唔見就唔見100蚊ga (次次都係100 100咁唔見........)
我覺得好有問題...........你地會話人屋企人偷..........
但係我由11月27日唔見100蚊....我就係11月28日成個晚上冇訓(都幫阿媽cheak過有幾$).........
第二朝.........太陽一出.....我阿媽醒左之後.......我係我阿媽面前再cheak 過o的$..........
發現冇左100蚊...........
琴晚我又冇訓~~今朝發現又再冇左100蚊......
但係我100%肯定成晚都冇人搞過個銀包.....(我直情係29晚望住個銀包~sure 連曱摺都冇隻)
咁o的$唔通有腳咩..........
所以我覺得有鬼.........
有冇人可以教下我點樣知道屋企有冇鬼~~而睇完有冇鬼之後隻鬼又唔知我睇過.......
最重要我唔想令到阿媽同家姐驚~~所以都唔想俾佢地知~~
有冇方法ar~~thxthxthxthxthxthx~~.
我好驚ar......原過真係有~~又點先可以好和平咁令佢離開~?

作者: getghost    時間: 2005-12-1 08:36 AM     標題: 我想知間屋有冇鬼

你家姐拿了,還是你的father拿了????
作者: frenchfree    時間: 2005-12-1 10:32 AM     標題: 我想知間屋有冇鬼

乜我覺得甘似傳説中的“五鬼運財法”???
作者: 偽裝的心    時間: 2005-12-1 12:18 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

@@  這樣該說法~~不用想了~是家賊~~次次100 咁偷!!  如果真係鬼偷100蚊來幹嗎??

作者: 23411432    時間: 2005-12-1 03:24 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

下面引用由寧彩臣2005/11/30 07:42pm 發表的內容:
有咩方法可以知道屋企有冇鬼ga...............
但係又要唔驚動到 隻鬼.........
唔驚動屋企人....................
事原..............
...

去買一台攝影機偷拍個幾
星期因該就知誰拿走的唷!!!
再說鬼要"人界的錢"做什麼??
她又用不到吧!!!

作者: 寧彩臣    時間: 2005-12-1 04:53 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

冇$買.....連相機我都冇$$買............=.=''(有人肯送俾我~~就搵我啦.........)
我冇阿爸ga~~晨早死左啦~~^.^''
我都諗過係家人偷.....but   
我家姐唔認~~我阿哥又唔係度住.......
再加埋我成晚睇住......我家姐係佢間room都冇出過黎...........
持續左1年ga 啦......由我搬黎沙田開始...................
所以e+就問問啦...........
作者: oct    時間: 2005-12-2 01:11 AM     標題: 我想知間屋有冇鬼

咁你有無見到個銀包有郁?  可能真係五鬼運財
作者: getghost    時間: 2005-12-2 08:44 AM     標題: 我想知間屋有冇鬼

你再做一次test,
今次一個放一張$100和一張$10
一個放十張$10(一樣是$100,哈哈!)
看看它會只偷$100,還是連十張$10都偷。
如果連十張$10都偷,一定是人!
作者: poshan1102    時間: 2005-12-2 11:09 AM     標題: 我想知間屋有冇鬼

鬼偷錢﹖把鬼﹖有用咪﹖一定係家賊,如果怕有人(鬼)偷錢就將銀包鎖好啦!唔好嘜o野都賴鬼之得o架!
作者: 寧彩臣    時間: 2005-12-2 02:29 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

TRY 左啦........
今次係兩樣都冇偷..........
個銀包都冇人搞過..........點會郁........
作者: oct    時間: 2005-12-2 03:32 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

如果有人利用鬼嚟偷錢又點睇?
作者: getghost    時間: 2005-12-3 10:34 AM     標題: 我想知間屋有冇鬼

下面引用由寧彩臣2005/12/02 02:29pm 發表的內容:
TRY 左啦........
今次係兩樣都冇偷..........
個銀包都冇人搞過..........點會郁........
兩樣都冇偷.......這樣即是無事啦!
呵呵!
作者: 寧彩臣    時間: 2005-12-3 01:01 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

係一時時ga ja........總之就係屋企冇$$既時候~o的$$ 就會唔見~~
四五日之後又會冇事咁lor          個個月都係咁.........
作者: LMJ    時間: 2005-12-3 04:03 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

而家樓主係想知屋企有冇鬼...而想知吾係邊個去偷呢d錢囉.
我都想知屋企有沒鬼too....因為聽講我屋企上一手住戶好似死過人.
作者: liufuli    時間: 2005-12-3 04:17 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

应该是小偷。。。楼主要注意啊,呵呵。。
作者: manning    時間: 2005-12-4 01:57 AM     標題: 我想知間屋有冇鬼

你放D冥通银行o既$$在银包度,TRY下啦```````
作者: keira    時間: 2005-12-9 09:08 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

既然你整晚看著銀包而沒有睡覺的話,
又確定沒有人動過你的銀包,
應該不會是有人利用鬼來偷錢吧...
以前我也聽別人說過一些偏門法術是有這一招利用鬼來偷錢的,
而那招叫什麼名稱就不知道啦~
有一個街市的豬肉檔老闆有一天開始發覺錢盆失去了部份的錢,
街市的店舖多數都會把錢放在一個易拿取的地方,
而不會使用收銀機,
那老闆常常都因為錢不見了而苦惱,
並曾經懷疑自己伙計偷錢又或是有小偷,
於是有一天他目不轉睛地盯著那錢盆看,
到了某一個時間,
他看見空氣中有一隻人手伸出來並打算在錢盆拿錢,
他把那隻手抓住並砍了下來,
之後就好像再沒有人偷他的錢了~
不過我並不知道那被砍下來的手被怎樣處理了~
作者: trcmoon    時間: 2005-12-11 11:38 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

把錢用符紙包起來試試看吧
如果小偷非人哉
用這個方法可能他就拿不了
不過可能會激怒他啦
如果真的是鬼
那你家的座敷童應該很大隻
作者: crystar    時間: 2005-12-14 10:07 AM     標題: 我想知間屋有冇鬼

點解你廣到 好似一定有鬼咁既?= =
作者: candyfool    時間: 2005-12-16 03:35 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

其實有無靈界朋友O係屋到都無咩關係架,最重要係佢有無攪到你姐,今次事件中,個個都認為唔係靈界朋友做,咁你都唔好唸咁多,如果你再做咁多野黎TEST到底有無,分分鐘靈界朋友認為你搔擾到佢地,到時就唔洗問有無喇......
作者: 寧彩臣    時間: 2005-12-17 12:46 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

小偷..........
算啦................一定唔係~~
仲有le~~e+  我上緊學既o個一班.........
都有唔見$ar.........又係100蚊....兩次
一次係班會費一次係報紙費
............
我覺得係我錯ar.............點算ar.....
作者: 寧彩臣    時間: 2005-12-17 12:49 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

破手..........................
但係............................
我都見唔到隻手................
我聽我個friend 講話
搵個有火柴既火柴盒打開一拌
之後放係枕頭邊~~
第二朝  合返埋就係有鬼
但係我唔敢try ar.............
作者: 貓記    時間: 2005-12-19 04:21 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

下面引用由偽裝的心2005/12/01 12:18pm 發表的內容:
@@  這樣該說法~~不用想了~是家賊~~次次100 咁偷!!  如果真係鬼偷100蚊來幹嗎??
讲得啱錒,,仲有錒..嚸解次次都系偷你妈D$錒.?! 其实又呒?!
就算吾系屋K人偷...
  都吾可以懒有污漕野架... 距哋偷咗都呒用喇..又使吾到既....
!!或者你系嗰钱包度做下标记...有呒人郁过

作者: 寧彩臣    時間: 2005-12-19 11:10 PM     標題: 我想知間屋有冇鬼

有問題..............你地點知鬼唔用得人間既得$$$...............=.=''
作者: littlelilith    時間: 2005-12-23 11:40 AM     標題: 我想知間屋有冇鬼

聽人講話:
抱d 小動物 / 嬰兒入屋, 睇下佢地反應有無異常...

歡迎光臨 Cyber X-files (http://www.cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0