標題: 【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】 [打印本頁]

作者: chung1219    時間: 2007-6-30 03:57 AM     標題: 【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

嚴禁轉載
{資料來自萬維網}
拍攝日期 ﹕2007 年 5 月 16 日
拍攝地點 ﹕Capitola

拍攝者當時正趕往拜訪她的未婚夫及他的父母 , 她
在汽車裡無意之中發現到盤旋在天空的這個不明飛
行器。
後來她更被它吸引 , 好奇心驅使之下的她索性把汽
車停下去細心觀察它 ....

拍攝者 ﹕「這個浮升在半空的東西太古怪 , 所以當
時我決定要把它拍攝下來。」

拍攝者的未婚夫的爸爸是一位機械工程師 , 可惜就
連他看過這批照片之後亦不知道它是什麼 , 還表示
從未見過這種離奇的飛行器。
以下一批照片中的 UFO 跟近期出沒於美國加州紅杉
國家森林上空的 UFO 非常相似 , 有人推測它們有可
能是監測能源系統的飛行器。

除此之外亦有人認為這類奇怪的不明飛行物體是地
球人製造的偵察機械飛虫 .....

CHUNG1219 ﹕近期關於這部 UFO 的目擊報告非常
多 , 直至現時於半個月之內已至少有 1 0 人拍攝到
它的照片及錄影片 , 目擊者的人數恐怕應該有好幾
倍以上 ....

下一張照片中的飛行器其實是由英國開發的間諜飛
蟲 , 它能夠跟蹤罪犯和記錄一切違法行為 , 它最初
是被使用於軍事偵察方面的工作。

但現在卻成為協助警察的工具 , 它對於一些企圖犯
法的人民有著某程度的阻嚇作用。
以下的錄影片需要回覆後才看得到 ........
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

CHUNG1219 ﹕我認為這部UFO不是出自外星人
的科技 , 地球人亦絕對可以造出這個飛行器 , 因為
法國在至少5年前已經採用上跟它極似的路面偵察
飛行器。

[glow=255,red,3]請各位會員當看過小弟
這篇文之後 , 能盡量回應
文中的問題或是討論的要
點 , 多謝合作 ....
[/glow]
作者: ★邪惡貓★    時間: 2007-6-30 07:02 AM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

我反而覺得相可能係人手合成...
因為拍攝背景太[空白]la...
仲有我覺得外星人唔會咁高調..
無可能俾人咁影法都仲唔走-_-
作者: chung1219    時間: 2007-6-30 01:26 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

下面引用由★邪惡貓★2007/06/30 07:02am 發表的內容:
我反而覺得相可能係人手合成...
因為拍攝背景太la...
仲有我覺得外星人唔會咁高調..
無可能俾人咁影法都仲唔走-_-
其實我一睇就已經肯定這機械飛虫不是外
星人的飛行器 , 根本就是地球的產品 , 原
因在內中亦有提及 .....
你說得對 , 如果係飛碟就應該第一時間飛
走 , 或者將你吸起至飛走。喔 .....XD ∼

作者: SGRLTO    時間: 2007-6-30 01:48 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

由英國開發的間諜飛蟲同不知明UFO有好大分別JA...
不知明UFO個外形好似D電影先會出現
好像由未來世紀黎的飛行器一樣-____-
而神秘飛行器下有一些文字,,,好像是日文啊
這個令我最感到驚訝..好像科幻片才會出現
但現在竟然有很多人在地球上發現它......
[你看]0___0[你看]
作者: ★邪惡貓★    時間: 2007-6-30 07:59 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

下面引用由chung12192007/06/30 01:26pm 發表的內容:
其實我一睇就已經肯定這機械飛虫不是外
星人的飛行器 , 根本就是地球的產品 , 原
因在內中亦有提及 .....
你說得對 , 如果係飛碟就應該第一時間飛
...
最主要係太多人發現la
有咁多人發現ge 話覺得好故意- -
[我唔想拆左佢...唔好吸起我xD]
[閉聊區咁耐都仲未開返ge- -?]
作者: chung1219    時間: 2007-7-1 01:19 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

下面引用由SGRLTO2007/06/30 01:48pm 發表的內容:
由英國開發的間諜飛蟲同不知明UFO有好大分別JA...
不知明UFO個外形好似D電影先會出現
好像由未來世紀黎的飛行器一樣-____-
而神秘飛行器下有一些文字,,,好像是日文啊
...
日文?!我唔係馬後炮 , 我估計日本應該有份
造這東西出來 , 因為日本人在大約 1 3 年前已
發明出一塊能夠影響地深吸力的板材 , 拎隻雞
蛋由 3 0 尺跌落地都原好無恙 ! !
其實 2 尺隻雞蛋都?啦。
作者: chung1219    時間: 2007-7-1 02:19 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

下面引用由★邪惡貓★2007/06/30 07:59pm 發表的內容:
最主要係太多人發現la
有咁多人發現ge 話覺得好故意- -
哩類飛行器應該係有原因至出現 , 唔
會係屁股痕至咁搞。
閉聊區咁耐都仲未開?
我都預備問 simo .....
作者: sgrlto    時間: 2007-7-1 09:15 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

下面引用由chung12192007/07/01 01:19pm 發表的內容:
日文?!我唔係馬後炮 , 我估計日本應該有份
造這東西出來 , 因為日本人在大約 1 3 年前已
發明出一塊能夠影響地深吸力的板材 , 拎隻雞
蛋由 3 0 尺跌落地都原好無恙 ! !
...
如果講到發明飄浮飛行器
早在19xx年納粹德國都製造過飛碟
而且仲俾佢地成功咁製造左-___-
不過好快就打敗仗...俾美國同蘇聯d人燒晒
作者: chung1219    時間: 2007-7-2 01:44 AM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

下面引用由sgrlto2007/07/01 09:15pm 發表的內容:
如果講到發明飄浮飛行器
早在19xx年納粹德國都製造過飛碟
而且仲俾佢地成功咁製造左-___-
不過好快就打敗仗...俾美國同蘇聯d人燒晒
哩樣我都知 , 但你細心諗下一塊一尺 x 一尺
而厚度唔超過一吋的板就能夠影響到地深吸
力 , 哩塊板又唔需要能源推動 ......
作者: SGRLTO    時間: 2007-7-2 06:08 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

下面引用由chung12192007/07/02 01:44am 發表的內容:
哩樣我都知 , 但你細心諗下一塊一尺 x 一尺
而厚度唔超過一吋的板就能夠影響到地深吸
力 , 哩塊板又唔需要能源推動 ......
我未學過物理果D..對尼方面都無咩認知
尼塊板影響地深吸力應該只得很少
而且浮得應該不太高..相信也很難製造到比較相似的飛碟
作者: sarah671227    時間: 2007-9-11 12:48 AM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

我覺得那應該是幽浮的飛行器一種..因為地球的飛行器要做成那樣又要無人駕駛必須要用燃油..飛行一定會冒煙..況且要浮上浮下的也需要空對地噴射引擎來控制上下..但是你們有看到像火箭般的噴射引擎在作用嗎?而且有一段影片他飄下來往大馬路上一直線離去...無人駕駛隨意飄的飛行器有那麼厲害嗎?就算是地球的飛行器要一直線漂浮往大馬路彼端飛去..你們有看到像噴射機般的渦輪引擎在飛行器後面燃燒或作用嗎..都沒有..那嚜那個東西到底是什麼..我不相信不會擺動的機翼跟沒有燃油的飛行器可以隨的如此隨意如此有目的
作者: cwlau    時間: 2007-10-17 03:34 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

第三段片架飛行器係度轉來轉去,好以想揾野甘,最後佢加速時真係好快同好靜一D聲都無,我見佢每次轉灣都係用有字最長隻翼來做尾!
作者: molly0922    時間: 2007-10-19 10:22 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

太近了吧...
而且是似人類做的模型...
而且有日文@@
作者: keninsect09    時間: 2007-11-26 10:23 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

let me have a look and see how interesting
作者: leea    時間: 2007-12-28 08:53 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

太假了,一看就知道不像真的,因為不管遠近都太過清晰...
作者: chagrincal    時間: 2008-1-12 08:40 PM     標題: [原創]【近期人氣最盛的幾何形 U F O.附22張相片、5段短片】

而且攝影者好像已經知道它的方向是那邊...
捕捉得這麼好就像拍戲一樣...
作者: hang14189    時間: 2009-3-12 02:11 AM

有d假啵/
作者: barry_yuwin333    時間: 2009-3-12 07:24 AM

1# chung1219
作者: 024a    時間: 2009-3-12 10:07 AM

这个事不是过于清晰了,可能事人类的侦察器吧
作者: 殺神§麟§    時間: 2009-3-12 08:12 PM

唔覺果d係日文黎…只係有一個好似「」o既字
個飛行器o既外型又唔錯……
題外:chung,好耐冇見
作者: hO    時間: 2009-3-12 08:42 PM

突然諗起一樣野,
好似而家d人係度嘈,
以前咪成日話美國發現ufo的?
而家d人個個都話係美國佬自己整出來的
作者: ecstazy    時間: 2009-3-14 01:21 AM

我覺得好假...可唔可以話我知佢既來源?
作者: nicole127    時間: 2009-4-20 02:48 AM

我都覺得係人做架...我見佢下面有d好似日文字樣!!
作者: belle1    時間: 2010-8-12 11:35 PM

從沒看過這樣的飛行器
感覺好特別

歡迎光臨 Cyber X-files (http://www.cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0