標題: 巧合還是百厭鬼? [打印本頁]

作者: whitenight    時間: 2005-5-17 10:50 PM     標題: 巧合還是百厭鬼?

呢件事就發生係昨晚
我見2點就熄左部notebook然後就插個手提叉電
然後我就訓係張床度聽恐怖熱線啦
我張床就貼住牆
咁我當時就係打則身面向牆訓
聽到咁上下就聽到講到台灣個陣
唔知係唔係心理作用就望住牆覺得背後好似有少少光咁
但一定唔係屋企d燈光, 係d好弱好弱ge光
然後, 就係講到見到隻細路鬼呢一刻
我部手提竟然響左
呢一下我諗幾大膽ge人都會嚇一嚇
因為我叉電係熄機叉
不過好彩呢下音樂唔係有電話ge音樂而係開機ge音樂(如果熄機都收到電話真係會嚇鬼死)
咁我點都要睇下乜事
話唔定只係我屋企人開左自己嚇自己
但係我擰轉頭
冇人
我細路係廳ge梳化訓緊
望下部手提, 真係唔知點解無啦啦自己開左
橫掂我又冇陰陽眼, 有鬼又點, 我都見唔到佢啦
所以我就唔理
熄返部手提繼續聽恐怖熱線
至於係部機有問題定真係有鬼我就冇理啦
作者: MOLLYCHOI    時間: 2005-5-18 11:37 AM     標題: 巧合還是百厭鬼?

會唔會你個電話set左定時開機呀??又或者個電話壞壞地呀??
我都試過個電話響既時候熄機, 但係個音樂聲一直都唔停,
直到電話個音樂完左, 佢自己先停,
不過我知係因為個電話壞壞地, 唔好自己嚇自己~~
作者: kchan    時間: 2005-5-18 07:59 PM     標題: 巧合還是百厭鬼?

我都試過= =""仲要係兩次!!一次就係我係"妨"度打緊機...我媽係度住緊飯...我哥未返...我爸返左工...跟住...聽到廁所有花灑聲....跟住...過左都幾耐下..我就奇怪...咦...做咩咁耐都仲有花灑聲GA?但係..又無開燈喎!(因為我透過地面反射可以見到有冇開)....跟住我問我媽..阿媽..你開住個花灑咁耐做咩?跟住媽話....咩呀?無呀..邊有開過..我仲以為你沖涼.....跟住...我個心就寒左一寒....."""跟住都無乜野啦...~"~
第二個就係電腦啦...我夜晚打機..明明熄左部電腦...因為我要去睇電視...但係....我去廁所果陣.
竟然聽到磁碟機運轉既聲(因為我間"妒"一行出門口左手邊就係廁所).....即係嗚嗚........果d呢...真係好邪= ="""好彩都冇乜事
作者: angefan    時間: 2005-5-18 08:10 PM     標題: 巧合還是百厭鬼?

現時科技如此先進,自動熄機與開機都不是奇事,所以不要自己嚇自己吧!
作者: whitenight    時間: 2005-5-19 03:57 AM     標題: 巧合還是百厭鬼?

我部機未先進到有自動開機功能
買左唔夠1年
自己開機係第1次
作者: kchan    時間: 2005-5-19 04:30 PM     標題: 巧合還是百厭鬼?

下面引用由whitenight2005/05/19 03:57am 發表的內容:
我部機未先進到有自動開機功能
買左唔夠1年
自己開機係第1次
嗯!!無錯!!我都係....

歡迎光臨 Cyber X-files (http://www.cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0