標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢?? [打印本頁]

作者: 掛住你*鬼    時間: 2005-11-19 02:16 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

世上有人,,人死左係咪做鬼呢??
係既話,,咁係咪即係人人身邊都有隻鬼呀??
冇既話]]]咁人死左又去邊呢??
點解又會有鬼既傳說??,,,
大家不防諗下點解啦+++
作者: grandu35157    時間: 2005-11-19 03:37 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

世界上更係...
信就有啦~~
唔係世界上
邊有人禁 "鏡"青~~
作者: 野蠻女    時間: 2005-11-19 09:35 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從ProjectX轉移過來的!
作者: 紫琦    時間: 2005-11-21 11:19 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

你信就有鬼的存在啊!
但你如果不信就沒有啊!
信不信由你.但有些是的發生會讓你相信他們的存在!
作者: kigk2    時間: 2005-11-22 07:38 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

因該說鬼是實ㄇ生物~他ㄇ純在~蛋他ㄇ事實ㄇ種類ㄉ生物
作者: hyc11    時間: 2005-11-22 08:42 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

基督教角度黎講就係話鬼係devil做出黎疑惑世人, 等我地gei faith in God減少
有陣時講得好岩, 信就有, 唔信就冇, 敬而遠之就最好
作者: wall61    時間: 2005-11-23 09:51 AM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

我信有噶,,,,但中西放的鬼怎么管理???
作者: freeskyw    時間: 2005-11-23 06:38 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

我覺得人死左之後佢既意識都係唔會死,可能既係一個人既意識
會去左另一個人身上,就好似股胎咁,總之一個人既死只不過係另
外一個人既開始啦...
而我地平時見到既鬼就係一種人以外既生物,但係佢生存既空間
同人既空間唔同,雖然大家都生存係地球上,但係我地睇佢唔到同
觸摸唔到,有機會既係佢睇到我地,但係我地睇佢地唔到..而我地
平時見到佢地係因為有某d特定既條件,或某d特定既人,佢地腦電
波信號同一般人有異,因此才可以看到這些生物...
不過呢d都係我個人既意見,無理論可言....
作者: devilgodx    時間: 2005-11-23 10:53 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

我信架,因為我feel到過...又聽到過...都見過呢~~~~~不過都係唔想見到!
作者: elinGbaby    時間: 2006-4-12 04:25 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

一條鎖匙唔會自己響..係有先會有傳聞=)
我就信..因為有好多人經歷過..我亦相信佢地唔會講大話
因為拎呢d黎玩係對靈界朋友唔尊重..亦對自己唔尊重..
作者: 鬼王sparda    時間: 2006-4-12 05:31 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

我就覺得, 呢d嘢, 唔使刻意咁搵答案。
信ge, 唔使唱通街, 因為大把人同你一樣; 係唔信ge, 就算d人同你點講, 你都總有理由反駁!!
呢d嘢, 在心中la!!
作者: 梓豪    時間: 2006-4-16 09:29 AM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

有  我就是ㄌ 不信我改天去找你 讓你看看我 但是看ㄌ你不要怕喔因我不想你被我怕到
作者: ╰☆頭腦清醒    時間: 2006-4-16 09:44 AM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

下面引用由鬼王sparda2006/04/12 05:31pm 發表的內容:
我就覺得, 呢d嘢, 唔使刻意咁搵答案。
信ge, 唔使唱通街, 因為大把人同你一樣; 係唔信ge, 就算d人同你點講, 你都總有理由反駁!!
呢d嘢, 在心中la!!

作者: 鬼王sparda    時間: 2006-4-16 12:28 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

下面引用由梓豪2006/04/16 09:29am 發表的內容:
有  我就是ㄌ 不信我改天去找你 讓你看看我 但是看ㄌ你不要怕喔因我不想你被我怕到
HAHA~~ 唔好誤會, 我都信有而我亦見過!! 我只係覺得, 有鬼就自然有關於鬼ge傳聞同故事, 就好似有雞就自然有雞蛋一樣, 不論你食唔食, 蛋依然存在。
人ge世界同鬼ge世界係重疊, 所以自然地一定會撞到ga!! 而人一向都有用口耳相傳歷史ge習慣, 當所傳ge內容涉及到一d超自然事物ge時候, 呢d傳聞就會稱為「神話」or「傳說」。
我ge意思係, 既然大家都信有, 而鬼ge存在又係自然ge, 咁「鬼故」ge出現都係自然ga la^^
作者: a23255852002    時間: 2006-4-16 09:04 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

[[]]~呼        是真ㄉ~~ 有人跟我說他看過  ㄅ過我ㄅ太相信他~~因該是自己看過才相信~~~要尊近就好ㄌ~寧可信其有不可信其無

作者: 小肥    時間: 2006-4-28 11:37 AM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

我係好相信世界上係有鬼魂的存在, 我亦感覺到及見過, 其實在任何宗教你都可以看到有靈魂/鬼魂的存在, 只不過形象唔同...........
     佛教相信人死後會有輪迴轉世, 而無去輪迴轉世的(如:佢o地有心事未了或因突發事情去世等)留連係陽間就係我o地所謂的鬼. 而天主教及基督教就是死去的人會回到主的身邊係唔會係我o地身處地方出現, 係我o地身邊出現的鬼其實係是魔鬼, 魔鬼想迷惑人先會變成死去的人令你驚, 令到你不信任你的宗教. 其實現實生活我o地好多時都聽到一d人經歷係無法解釋的, 好似有人係死亡邊緣見到有強光引路, 見到天堂或佛祖, 亦有人係做手術的時間後可以重高空見到自己係到做手術, 而且醒後仲可以清楚講述所有細節, 好多好多唔同宗教人士發生的經歷, 都可以正明人死後靈魂仲存在, 仲可以做到一d我o地無辦法解釋的工事, 而靈魂其實係唔係我o地所謂的鬼呢? O錦大家自己去判斷啦!

作者: yuchunying80    時間: 2006-4-29 06:41 PM     標題: 究竟世上係咪真係有鬼呢??

小朋友,告訴你,真的有鬼的,千萬不要不相信,我也曾經遇過很多,我相信我年齡該比你大,所以叫你小朋友,不要見怪啊.......

歡迎光臨 Cyber X-files (http://www.cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0