標題: [真人真事]鬼上身 [打印本頁]

作者: bbjacko    時間: 2005-7-4 02:58 PM     標題: [真人真事]鬼上身

我有一個朋友,他一家人住在新填地街(即係好多棺材舖果道),他媽媽已經六十幾歲,突然有一日她唔認得人,她發出的聲音是男人聲,講D野冇人聽得明,又失禁,初時以為老人病,終於送左去醫院,因為他媽媽經常亂叫亂郁,所以唯有扎住她的手腳,檢查左幾日醫生都話佢冇事......
作者: szezone    時間: 2005-7-6 05:27 AM     標題: [真人真事]鬼上身

醫生是說暫時沒事還是說之前一直都沒事呢﹖
作者: bbjacko    時間: 2005-7-6 11:52 AM     標題: [真人真事]鬼上身

醫生話佢身體狀況正常,就係唔知點解佢會這樣,我朋友已經找了一個法師,沖左D符水靜靜鷄比佢媽媽飲囉.
作者: agnesb    時間: 2005-7-16 09:49 AM     標題: [真人真事]鬼上身

從那位女士的行為看來, 有可能是老人痴呆症, delirium (精神錯亂) 或急性精神病.
或許該女士入住的是普通科醫院, 還未接受精神科醫生的診斷.
當然我不排除是有其他可能性, 多試幾種方法也無妨.
希望您朋友的媽媽很快會有好轉吧 ^^
作者: 基斯丁    時間: 2005-7-16 11:59 PM     標題: [真人真事]鬼上身

下面引用由agnesb2005/07/16 09:49am 發表的內容:
從那位女士的行為看來, 有可能是老人痴呆症, delirium (精神錯亂) 或急性精神病.
或許該女士入住的是普通科醫院, 還未接受精神科醫生的診斷.
當然我不排除是有其他可能性, 多試幾種方法也無妨.
希望您朋友的...
但係有精神病...把聲都會轉左咖??
樓主話佢朋友媽媽把聲轉左男聲 wo......

歡迎光臨 Cyber X-files (http://www.cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0