返回列表 回復 發帖

海洋公園傳言好小人知

件意外好似係發生係開左個公園無幾耐之後~~
好多年前有一家人坐住一架吊車﹐去到中途成家人突然連人帶車跌落左山崖(好似話吊住條纜果個野爛左)~~當時有目擊證人~之後成家人比咋樹鉤著係山崖上同海之間~(註﹕成家已經跌瓜左)~~
D人話初時海洋公園用直升機掉左塊好大塊白色底GEI海馬旗蓋住(因為爬唔到落去)﹐之後過左無幾耐﹐架o野跌埋落海~重此無人知道架野沈左係邊
最奇怪GEI﹐係報張無點報導﹐證人又無指證...海洋公園見狀﹐最後不了了之~~
檔案區相關檔案
香港猛鬼地方傳聞
恐怖鬼故屯門猛鬼傳說
屯門自古以來已是重要港口及軍事據點,意指屯兵之門早在新石器時代,青山灣一帶已有人口聚居。一直以來屯門都扮演漁港的角色.直至一九七三年,政府屯門新市鎮的計劃上馬,...
香港舊啟德機場鬼故
啟德機場內河橋
在1998年香港的新機場啟用前,香港唯一的民航機場啟德機場位於香港的維多利亞港北岸,建築在大廈林立的鬧市之中。啟德機場曾經有「全球十大危險機場」的稱號,航機於鬧...
香港泳灘鬼故
[會員驚歷]女孩死後回村 村民法事超渡
CYBERX會員kobecheng的經歷。 kobecheng從小就在香港的石澳長大,石澳是位於港島東南面的一個小村和海灘,經常都有人在此衝浪喪命。他說從...
香港舊啟德機場鬼故
啟德地盤工人撞鬼經歷
在1998年香港的新機場啟用前,香港唯一的民航機場啟德機場位於香港的維多利亞港北岸,建築在大廈林立的鬧市之中。啟德機場曾經有「全球十大危險機場」的稱號,航機於鬧...
討論區相關主題
1億年後地球上可能出現的新物種
[引文轉貼]交通督導員導演意外詐傷令旅遊業一朝喪!!!
從不同角度看鐵達尼號事件(2):慘劇可以避免嗎?
金茂坪戲院鬧鬼

海洋公園傳言好小人知

我覺得........唔係好可信..
因為發生咁大件事,一定有人報警...
唔會當咩事都無發生過咁...

海洋公園傳言好小人知

下面引用由AlienVirgin2005/05/15 07:15pm 發表的內容:
件意外好似係發生係開左個公園無幾耐之後~~
好多年前有一家人坐住一架吊車﹐去到中途成家人突然連人帶車跌落左山崖(好似話吊住條纜果個野爛左)~~當時有目擊證人~之後成家人比咋樹鉤著係山崖上同海之間~(註﹕成...
呢單野我都有聽聞過,
話當時海洋公園有一家人連吊車跌左落山崖。
事後由於太「大獲」,加上當時海洋公園新開無耐,
當局要求新聞界不能報導,加上當時又用錢比受傷者家屬。
呢的都係我年輕時的聽聞。

海洋公園傳言好小人知

係就係有跌纜車
不過冇你講到咁不負責任喎...
聽我老豆講係有件咁?事
不過報紙有冇報...我就唔知喇

海洋公園傳言好小人知

下面引用由curious53542005/05/15 08:03pm 發表的內容:
係就係有跌纜車
不過冇你講到咁不負責任喎...
聽我老豆講係有件咁?事
不過報紙有冇報...我就唔知喇
剛剛問過我老婆大人,
佢話當年係勁傳呢單野,但海洋公園已否認。
我老婆大人重話,如果當年有「生果日報」,一定有得睇。

海洋公園傳言好小人知

我都有聽過, 話一家搭吊車, 整架吊車跌左落山......
唔記得邊個講....很久之前...
直至現在我搭吊車之類的東西(不管在香港或外地), 都有點怕...
有一次我去海南島旅遊, 要搭"吊坐"到山頂(什麼山已忘記), 大陸的安全措施不太好, 坐在"吊坐"向下望, 見到有很多墓碑, 我就問導遊是否o的人搭"吊坐"不小心跌左落山而致命,他回應-是的.... 嚇得我! 幸好,下山時,不搭"吊坐"......

海洋公園傳言好小人知

在下都聽過
細個果時在下爸爸每年都會帶在下去一次海洋公園
果時佢叫在下搭纜車時要乖d,因為試過有人跌過落去
到時想救都救唔番
果時重以為在下爸爸騙在下
原來真有其事o架!!!
不過講開又講
以前都有d驚同周身唔自在
就算係近幾年前,在下同d朋友搭果道d纜車時
都一樣硬係feel到有d唔自在咁!!!
唔知有冇人有咁的感覺呢?
***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從幽靈鬼怪(香港地區)轉移過來的!

海洋公園傳言好小人知

唔..呢單新聞我未聽過..
係其他論譠就睇過以上傳言..
不過..我都信架纜車有可能跌落山既..
始終機器都有故障既機會嘛..
但對於海洋公園俾掩口費呢件事..
就認為可信程度甚低..
點可以"隻手遮天"呀...關乎人命喎!!

海洋公園傳言好小人知

都是去迪士尼比較穩陣..................