返回列表 回復 發帖

[公告]有很多天災人禍發生的05年!!

他早就預計到這次災難(12月26日)的發生....不過他為免各位的恐慌...所以就不向太多人宣佈!
如果佢真係預計到又不去宣佈.令到呢次天災死既死傷既傷.好多兒童失去父母.親人.佢個人真係好.好.好.好.自私

大佬~唔係咁準吓話~我除夕夜仲要去倒數架~
唔會又係人踩人事件吓話??

那他有說除夕當晚會發生一件怎樣的意外嗎?
天災還是人禍?
我覺得他說的都有可信性,不過是真是假到除夕便知。

下面引用由bobo200820202004/12/30 03:27pm 發表的內容:
他早就預計到這次災難(12月26日)的發生....不過他為免各位的恐慌...所以就不向太多人宣佈!
如果佢真係預計到又不去宣佈.令到呢次天災死既死傷既傷.好多兒童失去父母.親人.佢個人真係好.好.好.好.自私
但是我想說......他的預測也不是百分百的對!!如果測出來的結果是有誤差的話....
那他也要保障他自己的嗎....
還有的就是......他曾經在一個自己朋友的聚會上宣佈過....
但有些時候.........我覺得可能這是一個天意吧(?!)
那就好像為什麼有些人那麼幸運能獲救....但有大部分的人卻被這個災禍而死去?!
每件事情也是有因也有果.....我們何不順其自然呢?!

下面引用由kalung032004/12/30 12:03pm 發表的內容:
我琴晚都有聽佢講D野,有d野叫"今日唔知聽日事",so唔好信晒佢講d野,攪到你自己唔安落...
嗯....其實我沒有什麼不安....
只是想告訴大家05年是一個不怎麼好的一年....
我相信只要一個人種善因得善果....
與其去擔憂....那倒不如去做一些幫助別人的事...
或者是在金錢方面去盡一點自己的綿力去幫助這一次所受害的災民呢?!

下面引用由rqkeita2004/12/30 02:48pm 發表的內容:
我都有聽個節目
我覺得佢係用科學黎推測既話
都有一定既可信性...
我地就等到聽日睇下會唔會有事發生.............
對....真與假就要留待明天自有分曉...
但我們也希望他的預測是不準確了....

下面引用由benchan2004/12/30 12:32pm 發表的內容:
我琴晚都有聽~~﹗
仲邊聽邊覺得有恐怖感~~﹗
05年咁多天災人禍既話~~呢個都係我地人類做成的~~﹗
如果預言對現既話(05年既天災人禍)﹗﹗﹗
...
對....我也覺得這一切一切的天災人禍都是我們人類所做出來的......
你有沒有看"明日之後"?!
戲內的情景真的是很恐怖....
我想.......這一天的來臨可能也很快會發生戲內的情景...
不過怎麼也好了....我們還是勇敢的去渡過現在的每一天^^

如果佢一早知道,咁佢又有冇同人提起過,如果佢有同人提起過,應該搵o的聽佢講過既人出黎證實下,提高可信性,唔好等發生左之後先黎講,同埋佢只係一個心理學家,究竟佢用咩科學方法去計算出災難,也沒有清楚說明,好難令到人們相信.

這個也可信呀!
特別是美國會有大地震那一段!
因為東南亞的9級地震,可能會觸發到美國一個極不穩定的火山,
到時,這火山會爆發,岩石湧到海裡,將會有另一次海嘯發生。
記住!這不是預言!是科學家的推論呀!
因此雖然這個人有一點 "馬後炮" ,但所說的還真是有一點可信,
不過,是真是假,明天便知了。

下面引用由yipngalai2004/12/30 04:16pm 發表的內容:
如果佢一早知道,咁佢又有冇同人提起過,如果佢有同人提起過,應該搵o的聽佢講過既人出黎證實下,提高可信性,唔好等發生左之後先黎講,同埋佢只係一個心理學家,究竟佢用咩科學方法去計算出災難,也沒有清楚說明?..
佢有解釋過點樣用科學方法解釋呀!!
我係度冇講之嘛....
佢講得好詳細...不過我唔知點係度打返出黎......好深奧....
我都唔係好明...如果我明...一早就預測左啦.....都唔洗聽佢講啦....
係咪?