返回列表 回復 發帖

甚麼類型的電台節目,您會較愛聽呢?

[這個投票最後由凱提風在 2006/07/10 07:45pm 編輯]

各位都知道本網將會開設網站電台,其實大家對現今的電台會否有甚麼期待呢?
在眾多的電台節目中,大家最愛收聽哪類型的節目呢?
不知各位對本網的電台又有沒有興趣收聽呢?
其實這是自己第一次籌辦網上電台,老實說自己也十分緊張。
今天也特地去買了新的麥克風,期望一切順利。
當然我亦很希望會員能多給點意見,讓電台有更多進步的空間。

休閒幾好架,好似架勢堂咁啦..
講下笑咁,如果係開設網站電台我都會有興趣聽下架!!

下面引用由凱提風2006/07/10 07:43pm 發表的內容:
各位都知道本網將會開設網站電台,其實大家對現今的電台會否有甚麼期待呢?
在眾多的電台節目中,大家最愛收聽哪類型的節目呢?
不知各位對本網的電台又有沒有興趣收聽呢?
...
你又想做 DJ 嗎 ? 難以置信 ? 不過.....我信 , 因
為你係『凱鐵人』.....
緊張還緊張 , 你米睡著啊 !
會不會有跟會員對話的環節 ?

我個人比較喜歡聽休閒,愛情,跟可以打電話進去的那一類電台
聽愛情的可以體驗一些,道理,休閒的可以知道哪裡好玩,有美食...
打電話那種呢,就是比較熱鬧一點的囉,可以聽聽別人講的笑話
不過...上面有...神話 妖獸  預言  歷史  陰影論  古文明  這些電台真的會講嗎= =?

我簡左網站資訊,,靈異,,休閒同愛情  .........上面咁多個話題,,可以傾到咁多個話題
咩=0=你傾到zzz埋都似=.=v

下面引用由chung12192006/07/11 06:53am 發表的內容:
你又想做 DJ 嗎 ? 難以置信 ? 不過.....我信 , 因
網站電台試播(更新)
有關網站電台的情報已更新囉,會員當聽眾之餘,亦可以使用網上電話跟主持人對話,或分享自己的事。有關其他詳情,請入內瀏覽。
當然,會員需要配備麥克風
盟友到時係會唔會上去對話呀???X>

下面引用由chung12192006/07/11 06:53am 發表的內容:
我也會累,到時候就真是『鐵人熔化了』。
雖然預定會加入對話的環節,不過還在測試中。
下面引用由Dragon2006/07/11 07:45am 發表的內容:
我個人比較喜歡聽休閒,愛情,跟可以打電話進去的那一類電台
聽愛情的可以體驗一些,道理,休閒的可以知道哪裡好玩,有美食...
打電話那種呢,就是比較熱鬧一點的囉,可以聽聽別人講的笑話
不過...上面有...神話 妖獸 ...
我一個哪會做到這麼多,當然會找幫手啦。
假如會員有興趣做主持的話,我也可以安排。
下面引用由hopangnoro2006/07/11 11:34am 發表的內容:
我簡左網站資訊,,靈異,,休閒同愛情  .........上面咁多個話題,,可以傾到咁多個話題
咩=0=你傾到zzz埋都似=.=v
節目最多播放一小時,視乎情況決定有否延長播放時間的需要。

我好想快D聽!!
網络電台,弟一次聽!!

休闲&其它囖...
其它系指音乐之类D嘅嘢...
休闲都好好吖...

我個人喜歡靈異,陰謀論和外太空(無外太空的﹖)
因為如果簡休闲+音樂+愛情,大把電台及網上電臺有啦~ 還上呢個電臺聽﹖﹖﹖
另類一D雖然可能一開始無甘多人聽, 但係如果太普遍的話開呢個電臺又無咩意思﹗