返回列表 回復 發帖

[原創] 各位相信有破地獄嘛 ? 有試過嗎 ? 搵朋友抑或親友 ?

我唔知 佛教 同 道教 邊個歷史耐。
佛教係由印度傳入
道教  黃帝 要 對付 蚩尤,由 九天元女 傳入 附咒(道教的附咒) 。
但我覺得兩教的修行差不多,但道教不用剃頭

[原創] 各位相信有破地獄嘛 ? 有試過嗎 ? 搵朋友抑或親友 ?

下面引用由chan12005/07/09 07:43am 發表的內容:
是有可能,但去冇得返出去
你是想的嗎
你等開鬼門關
[glow=255,red,5]你只睇第一頁 , 去睇埋我同其他人對話先啦。[/glow]

下面引用由salvia2005/07/21 05:03pm 發表的內容:
我唔知 佛教 同 道教 邊個歷史耐。
佛教係由印度傳入
道教  黃帝 要 對付 蚩尤,由 九天元女 傳入 附咒(道教的附咒) 。
但我覺得兩教的修行差不多,但道教不用剃頭
[glow=255,red,5]你只睇第一頁 , 想知邊樣最早就去睇埋我同其他人對話先啦。[/glow]

佛教 早就係印度 有嫁啦
道術  最早係   黃帝 要 對付 蚩尤,由 九天元女 傳入 附咒(道教的附咒) 。
後人再立道教咋~

我相信咖~我媽咪既朋友曾經參加過地獄團~佢話真係見到

下面引用由buki2005/08/26 01:25pm 發表的內容:
我相信咖~我媽咪既朋友曾經參加過地獄團~佢話真係見到
費用方面需要多少 $ ....? ?

下面引用由salvia2005/07/21 05:41pm 發表的內容:
佛教 早就係印度 有嫁啦
道術  最早係   黃帝 要 對付 蚩尤,由 九天元女 傳入 附咒(道教的附咒) 。
後人再立道教咋~
你有無睇回應呀 ?

在下未曾试过!只不过在下确实相信道家飞升之道,以及确有见鬼经历!

請問有無人知點樣可以同已故親人溝通 (通靈)?

下面引用由kli2005/09/07 03:16pm 發表的內容:
請問有無人知點樣可以同已故親人溝通 (通靈)?
去搵法科師傅啦.....