返回列表 回復 發帖

[原創] 各位相信有破地獄嘛 ? 有試過嗎 ? 搵朋友抑或親友 ?

我領悟力差.....睇左咁多頁都唔係幾明!? 親人過身...師傅做o既"破地獄" 同 chung1219講o既 "破地獄" 係唔係一樣ga呢?

[原創] 各位相信有破地獄嘛 ? 有試過嗎 ? 搵朋友抑或親友 ?

下面引用由jason5342005/11/21 03:43pm 發表的內容:
不可能,因為陽間人去不到地府,陰間鬼去不到陽間.....
除非有偷運人蛇吧....haha~~
你都幾『鬼』幽默?....嘿嘿 ∼

下面引用由CHUNG12192005/05/30 02:55pm 發表的內容:
其實哩樣道術....早十多年前我已經聽過 , 唔知道香港有無呢 ? ! 我只知大陸和台灣亦有....如果試過的網友, 不妨講講感受啊 !  多謝各位....
沒試過了...不過我也不知該不該相信
整沒有這選項

下面引用由temple2005/11/22 12:14pm 發表的內容:
我領悟力差.....睇左咁多頁都唔係幾明!? 親人過身...師傅做o既"破地獄" 同 chung1219講o既 "破地獄" 係唔係一樣ga呢?
『破地獄』即是帶領人的元神進
入『地府』或者『地獄』....
明白嘛 ?

入左去會唔會出唔番黎?
我都有個好奇想知下地獄同地府係咩樣
會唔會好似片集咁好古老...
好多人都話自己或者朋友入過
但睇完哂回一覆只係從chung1219文中知道有d似機場...
可唔可以再描述一下...
如果生人的元神去左地府/地獄
但個肉體被人攪(e.g.打或偷身上的財物)
會唔會好似靈魂出竅咁即刻番番黎?

咁破地獄外國有沒嫁~咁有沒破天堂依樣野

下面引用由likin2005/12/18 07:52pm 發表的內容:
咁破地獄外國有沒嫁~咁有沒破天堂依樣野
破天堂 ? 任天堂就有 !

下面引用由tianshiDNA2005/12/18 11:52am 發表的內容:
假的吧,也可能是骗人的吧????
樹大就一定有枯枝 ! !
當中有真亦有假 , 視
乎你是否遇上『神棍』!

下面引用由愚小子2005/12/18 01:16pm 發表的內容:
入左去會唔會出唔番黎?
我都有個好奇想知下地獄同地府係咩樣
會唔會好似片集咁好古老...
好多人都話自己或者朋友入過
...
相當好奇的會員...哈哈 ∼
我未試過親身落去地獄 , 如果
有機會去試 , 之後...我一定詳
細話比你知 ! OK∼

我記得有一個人說過, 人間是天堂和地獄的分界, 所以同時是天堂和地獄.