返回列表 回復 發帖

[原創] 各位相信有破地獄嘛 ? 有試過嗎 ? 搵朋友抑或親友 ?

前个月我外婆过世的时候也有做过这个法事呀!搞好久的说!!!

[原創] 各位相信有破地獄嘛 ? 有試過嗎 ? 搵朋友抑或親友 ?

下面引用由hasumi2005/06/16 05:52pm 發表的內容:
前个月我外婆过世的时候也有做过这个法事呀!搞好久的说!!!
你有無份落去探佢呀 ? ?
搞o左幾耐 ?
收你地幾多錢 ?
能否講詳細一點嘛 ?

破地獄係咪要個道士係d火上面跳黎跳去..
我記得幾年前..我有親人去世
有個道士其中一個步驟係圍住個火堆行,,
跟住跳過過火..
係打直跳過去..好似跳之前仲噴左啖酒落去火先
我記得係咁..
我地個師父仲話果位呀生有料到.

下面引用由熊咩咩2005/06/25 02:28am 發表的內容:
破地獄係咪要個道士係d火上面跳黎跳去..
我記得幾年前..我有親人去世
有個道士其中一個步驟係圍住個火堆行,,
跟住跳過過火..
...
閣下是否與本人開玩笑呢 ? 哈哈 ~
下次睇埋我同其他人的對話才說吧。唉 ~ 我都唔知點回應你至好....

我信有,係電視睇過~係今年六月我婆婆過生,我都睇過,而且仲俾左過銅錢我地一人一個~

記得以前 新城娛樂台DJ 路芙
曾經訪問過在萬法仙館 的 館主 伍玄法師
佢聲稱 可以帶生人 落地獄探親
我信可以遊地獄 探親
但我覺得未有咁的必要

下面引用由alan1989822005/06/28 00:28am 發表的內容:
記得以前 新城娛樂台DJ 路芙
曾經訪問過在萬法仙館 的 館主 伍玄法師
佢聲稱 可以帶生人 落地獄探親
我信可以遊地獄 探親
...
有無必要....? 就要視乎個人 , 亦唔代表其他人亦無必要...明嘛。

我唔知我以前細個既"經歷"算唔算遊地獄.....o係我小五既時候我婆婆就去世,果陣我仲細,唔知咩叫"死",只係知道以後見唔到佢...o係佢去世冇耐既一晚,我屋企人出左去搞婆婆既身後事,得返我同家姐兩個o係屋企,o係我訓訓下覺,朦朧見聽到屋企樓下有響安聲,我望出窗見到有架好似的士但車頂係個燈籠o甘既車,跟住我見到我婆婆o係架車度,我唔知點解會跟左佢上車,之後佢帶左我去一個好黑既地方,隱約見到有人o係度行來行去,我好驚o甘捉實我婆婆但唔見左佢,剩低我一人,周圍望只係見到D人比"人"掉入個镬度,一係就見到有度好高既牆D人不停o甘跳落黎,我驚到喊左出黎,突然咩都睇唔到,一睜開眼就見到我家姐o係我隔離整醒我,佢話頭先已經叫左我好耐但我都唔醒,嚇到佢差D想打比媽咪....之後問返D佛堂既antie,佢地話係我婆婆帶我落去,比我知道地獄係點樣,等我唔好學壞將來死後唔使落地獄....

下面引用由熊貓珊珊2005/07/03 05:01pm 發表的內容:
我唔知我以前細個既"經歷"算唔算遊地獄.....o係我小五既時候我婆婆就去世,果陣我仲細,唔知咩叫"死",只係知道以後見唔到佢...o係佢去世冇耐既一晚,我屋企人出左去搞婆婆既身後事,得返我同家...
未必是地獄 , 有可能是地府 , 兩者是有分別的.....

下面引用由CHUNG12192005/05/30 06:18pm 發表的內容:
你們都搞錯了 , 我所講的是....帶陽間的人落地獄 , 所謂的『 地獄之旅』.....
是有可能,但去冇得返出去
你是想的嗎
你等開鬼門關