返回列表 回復 發帖

[分享]你最欠缺的是甚麼?

安全感..好緊要....!!
冇左佢...我會成日都唔知點咁.... 好唔自在....!!
家人比到安全感我....
朋友都比到我....
其他....... 完全冇..... 感覺唔係太好受...  !!

下面引用由TinaWater2005/03/18 01:04am 發表的內容:
一個人活得快樂與否, 在乎他是否懂得欣賞自己的優點, 以及接受自己的缺點.
以下的選項, 小妹知道大家都好難只選一個;
但希望大家選出當中之 "最", 然後下定決心克服它!
讓大家靜下來, 認識一下自己的...
點解冇感性?

下面引用由my93942005/05/16 01:17am 發表的內容:
點解冇感性?
my9394大人缺乏感性?
雖然這裡欠了這點給my9394大人揀選, 但my9394大人也可以給大家分享一下喲~  ^.^

下面引用由TinaWater2005/05/13 11:58pm 發表的內容:
龍兒, 不要介意我借用angefan大人的一句說話:  要學懂愛自己!
她教小妹明白, 很多事都不可太倚賴, 只有愛自己, 才能活得開心~  (o^O^o)
重拾自信, 就由愛自己開始吧!
我想想....對唔住,我的朋友...
我已經很累了, 我不知道我可以支持多久, 希望別遺留下我....@@~

to  ClouDie
我地呢到冇人會遺留你o既!
我地個個都支持你ma,對ma!?
有咩野就講出黎啦,我地會幫你o既!
to fannylam
你唔可以"以賴"佢嫁ma !
你都要自愛!
試想想你冇左佢真係咩野都唔得,咩野都做唔到咩!

下面引用由呀倫2005/05/18 11:34pm 發表的內容:
to  ClouDie
我地呢到冇人會遺留你o既!
我地個個都支持你ma,對ma!?
有咩野就講出黎啦,我地會幫你o既!
...
呀倫大人說得不無道理呢~  ^.^
這麼呀倫大人有沒有甚麼是心中久缺的呢?  也給大家分享一下可以嗎?  ^o^

我最欠缺的係一個"我"and一個顧及別人的心 一個可以將自己係人地眼中所覺得o既我做出黎 比我知道我係人眼中有咩野係做得唔好o既! 係呢到我講少少野先啦! 我係學校係一名f.4 o既領袖生長! 做左好耐所以搞到我而家變到愈黎愈惡! 就係因為我變得惡左! 做事講野o既時候都好少理人地o既感受! 人地做錯咩野我就會當眾講出黎!冇諗到做錯野o既人係好唔鐘意比人當眾指證自己o既錯處!(可能已成習慣)冇諗到佢o既感受,搞到有d人唔係咁鐘意我地d領袖生!(我地個個都係咁樣)但諗諗我地只係奉命做事!我地都唔想咁惡嫁! 我已經盡量做事and講野前諗果曬會係點! 但可惜習慣成自然............>.<

我選擇健康..
沒有了健康..什麼都是枉然的了

下面引用由fenice09142005/05/19 08:00pm 發表的內容:
我選擇健康..
沒有了健康..什麼都是枉然的了
你成日病嫁咩!!??
小心身體呀!!

現下最缺乏的是“友情”﹐因為朋友都不在身邊﹐相隔了幾千里。
小生個性非常慢熱﹐沉默寡言之極﹐曾有三天不發一言的記錄。
這樣的性格自然很難交朋友。僅有的朋友﹐友情都是在中小學的漫長歲月內累積出來的。
在新環境已經有一年了﹐遇到的人中﹐談得來的也有不少﹐卻總是止步於泛泛之交﹐大概是小生太過冷淡的緣故吧。
話說回來﹐雖然缺乏友情有時候是會挺寂寞﹐幸好小生自少已經習慣了與孤獨共處﹐心情還算舒坦。