返回列表 回復 發帖

香港有幾耐無掛8號風球呀??

好懷念8號風球的日子呀!!
見到街上的垃圾吹到周圍都係,
見到d風吹到d人行都行唔到,
當d雨打到自己的面時感到痛楚...
真係好high架!!
檔案區相關檔案
香港校園怪談
香港大學儀禮堂女鬼 1963年曾經嚇到學...
要數香港最猛鬼校園,恐怕非香港大學莫屬。香香港大學是香港的百年老校,大學百年來傳出不少鬼故。例如Knowles橋怪談,莊月明文娛中心樓梯之謎。60年代香港大學更...
香港校園怪談
港大醫學院的血手印
在港大醫學院裡發生過一個靈異故事。在70年代後期,有兩個醫科學生打賭,誰人有膽量一同前往解剖室住一個晚上。 有一天學生甲和學生乙兩人正在解剖室裡實習解剖屍...
香港猛鬼地方傳聞
跑馬地猛鬼三角區
百幕達有死亡三角原來跑馬地也有一個撞鬼三角區.... 跑馬地位於港島銅鑼灣天后與灣仔之間.顧名思義,跑馬地的意思是馬場所在地.跑馬地本是禾稻的沼澤,自18...
網民講鬼故
Uber司機載著鬼乘客,他竟然還敢問乘客...
【Cyber X-Files網民驚歷】Uber司機載著鬼乘客,他竟然還問乘客這問題⋯⋯ 我早幾個月開始揸Uber,幫補下啲收入又可以唔洗對住條女。不過揸香...
討論區相關主題
[分享] 給好朋友的回信
勿忘九一八
[請求協助]有關cosplay裝
[ProjectX]六月份活動

八號風球某程度係好,唔使返工返學,
但係攪到條街亂晒,四周圍都係垃圾,
見到都唔開胃,真係難為左D清潔工人,
如果有急事仲要搭超貴既的士....

真係無點留意bor, 但總知好耐無掛過8 號lu~ 我都好懷念8 號風球的日子丫, 唔洗返工唔洗返學超正~! 仲好記得讀書果陣不知幾恨有8 號風球~ <---- 無心向學型 XD 而我覺得應該同近來天氣反常有關, 不嬲香港亞熱帶氣候都有風打, 但近年來真係好少打風, 就算有頂多都係3 號, 天氣真係反常到離晒譜。 唔知點解, 個人真係好鍾意打風果種感覺, 雖然天災人禍唔係好事, 台風過後造成ge 破壞無可奉告。 但係當打緊風果陣, 你係屋企入面會有一種莫明ge 安全感, 出面橫風橫雨之際, 係屋入面打機食飯, 嘩~ 感覺一流~! XD 講開台風, 我即時諗起黑色暴雨, 呢幾年又係無掛點過黑雨~ 點解呢幾日落咁大雨都無掛黑雨ga~? 無風打至少都有黑雨, 咁樣我就可以無條件咁放一日假啦~! 天氣咁反常, 真係非常懷念從前ge 日子......

下面引用由joe1986632007/06/12 02:49am 發表的內容: 真係無點留意bor, 但總知好耐無掛過8 號lu~ 我都好懷念8 號風球的日子丫, 唔洗返工唔洗返學超正~! 仲好記得讀書果陣不知幾恨有8 號風球~ <---- 無心向學型 XD 而我覺得應該同近來天氣反常有關, 不嬲香港亞?..
我估都應該有兩年無打過8號風球。 你話 '' 好鍾意打風果種感覺 ''?! 可能因為街上的人、車都少 , 噪音幾乎消失晒?!

其實風球沒有襲港可能是因為「韓風」經常襲港吧...這是很爛的GAG
其實唔多唔少都有D掛住架..
我曾經試過係八號風球下踢波..行山(不太危險的)
不過我相信這個暑假會有吧!!而已還很強勁

記得上年有個3號風球吹得仲勁過8號,
天文台被大眾瘋狂批評唔掛8號風球果次,
係新聞報導內睇住個人俾風吹到攬住碌柱唔郁得,
又有個俾個吹跌左既垃圾桶撞到趴晒街,
諗番起都幾好笑~

下面引用由chung12192007/06/12 03:22am 發表的內容:
我估都應該有兩年無打過8號風球。
你話 '' 好鍾意打風果種感覺 ''?!
可能因為街上的人、車都少 , 噪音幾乎消失晒?!
係丫, 係丫~! 正正係呢種感覺, 雖然出面風雨交加,
但平日令人煩厭ge 人聲同車聲就消失得無影無蹤,
忽然間呢個世界好似靜咗落黎咁, 係難得ge 寧靜。

同埋呢, 當想到自己身處係一個安全ge 地方時, 自然好有安全感,
嘻~ 最好就係集齊一家大細係屋企打邊爐, 邊度都唔去,
一家人係家中度過, 果種感覺好warm ga~  ^^

下面引用由joe1986632007/06/13 02:44am 發表的內容:
忽然間呢個世界好似靜?落黎咁, 係難得ge 寧靜。
同埋呢, 當想到自己身處係一個安全ge 地方時, 自然好有...
果然俾我猜中你的想法 , 因為其實我都有
哩種感覺 , 聲音的確是非常容易影響到一
個人。
家庭溫暖再加個爐又暖的確感覺不錯啊 !
下面引用由克斯頓2007/06/13 01:05am 發表的內容:
記得上年有個3號風球吹得仲勁過8號,
天文台被大眾瘋狂批評唔掛8號風球果次,
係新聞報導內睇住個人俾風吹到攬住碌柱唔郁得,
又有個俾個吹跌左既垃圾桶撞到趴晒街,
...
你都好好記性 , 我仲記得當時仲同家人講哩
個話題 , 我仲小個天文台九唔搭八 , 根本都
唔似打3號風球咁濕碎 !
應該要掛8號啦!可以令人戒備心提高 .....
我懷疑個天文台長俾個俾風吹跌既招牌中
正佢個諗頭 , 撞到佢傻諗左 , 當日個風點可
能仲係3號風球??!
隨時害死人都唔奇 ....

下面引用由chung12192007/06/17 07:11am 發表的內容:
你都好好記性 , 我仲記得當時仲同家人講哩
個話題 , 我仲小個天文台九唔搭八 , 根本都
唔似打3號風球咁濕碎 !
應該要掛8號啦!可以令人戒備心提高 .....
...
我唔係好好記性咋,只不過樓主勾起我既記憶...
個天文台長好可能係有心玩野,
想睇下D人重要返工返學個狼狽樣,
把心一橫決定唔掛8號波,如果唔係佢就未訓醒﹗
另外大大你係咪唔使訓架﹖任何時候都見你留言...

下面引用由joe1986632007/06/13 02:44am 發表的內容:
忽然間呢個世界好似靜咗落黎咁, 係難得ge 寧靜。
同埋呢, 當想到自己身處係一個安全ge 地方時, 自然好有...
記得年少時每當打大風的時候,
就很喜歡走到窗邊向街裡望,看看那風的威力,
有時聽到窗外的"呼呼"聲及雨水打在窗子的聲音,
看見街上的垃圾全被吹起,樹好像快被吹斷的樣子,
就不其然產生一種打仗的感覺...也感到少許失落...
可能當時覺得要躲在家裡避難罷...哈哈~