返回列表 回復 發帖

浸大有冇鬼故事?

好多大學都有不可思議事件~
恐怖傳說~鬼故事~
咁浸大有冇呀?
檔案區相關檔案
靈異新聞
一代AV天后陳屍香閨 飯島愛離奇死
【本報訊】飯島愛,一個「三十世代」開外男性都不會忘記的名字。她有天使面孔、魔鬼身材,在無數 AV(成人電影)中身演出,之後更打破壁壘,成為首位成功打入藝能界殿堂...
靈異新聞
易名藝術團體 北角診所聚會 淫亂邪教香港...
【本報訊】因強姦多名女信徒而被捕的南韓攝理主鄭明析,月前在南韓被判囚六年。不過,他領導的異端邪未有從此消失,反而在港不斷變身收,落地生根。本報追查發現,攝理在港...
靈異新聞
邪教藉世界末日吸信眾
【末日荒誕】【本報訊】2012年12月21日是瑪雅曆法中的所謂「末日」,全球邪教藉此預言瘋狂宣揚各種末日論。《蘋果》記者直擊末日瘋情,發現本港三大邪教利用人性弱...
靈異新聞
小行星撞向火星
日期:1月30日地點:火星撞中機率:1/75小行星撞擊地球,輕則像通古斯( Tunguska)大爆炸撞出個巨坑,重則帶來絕世天劫。通古斯大爆炸已是99年前的舊事...
討論區相關主題
香港大學鬼故事(1):遊戲
[引文轉貼]某名大學一歷史系教授既一個對毛澤東歷史精彩演...
[分享] 大學同學 - 長洲之旅
香港大學鬼故事(2):血手印

浸大有冇鬼故事?

聽人講浸大係有
但係好似好少.........
之於故事內容唔係好清楚~~~

浸大有冇鬼故事?

我家姐話(已經係BU GRADUATED)BU的HOSPITAL 的LIFT有人話有間題BOR。
DETAIL就唔知,因為我家姐唔信D GHOST 野

浸大有冇鬼故事?

下面引用由christywong2004/11/26 06:23am 發表的內容:
聽人講浸大係有
但係好似好少.........
之於故事內容唔係好清楚~~~
可能因為浸大是唯一一所有宗教背景的學校吧....
就比較少鬼故事咯....

浸大有冇鬼故事?

我o係浸大畢業, 浸大比起其他大學係比較少鬼故..... 但係都有既, 而且集中o係舊校舍..... 例如hall啦, 有人見過已死去既歌星坐o係裏面聽歌..... 而地下室locker位置更係無人敢一個人行入去, 因為又靜又陰森..... 其他我都唔記得啦....

浸大有冇鬼故事?

下面引用由christhk2004/11/26 03:36pm 發表的內容:
我o係浸大畢業, 浸大比起其他大學係比較少鬼故..... 但係都有既, 而且集中o係舊校舍..... 例如hall啦, 有人見過已死去既歌星坐o係裏面聽歌..... 而地下室locker位置更係無人敢一個人行入去, 因為又靜又陰森.......
我o係度讀緊ad~
唔通新D睇落好D?

浸大有冇鬼故事?

我都係果度讀緊
淨係聽過d同學講
係hall,唔記得南座定北座
夜晚訓覺成日聽到d怪聲~係女人聲
佢同同房都聽到(佢地肯定話唔係隔離房d人聲)
仲有好似有個exchange student係hall度跳過樓
and起hall時有個電機工人電死
我淨係知依d唧

浸大有冇鬼故事?

下面引用由戇直神探2004/11/26 11:15pm 發表的內容:
我都係果度讀緊
淨係聽過d同學講
係hall,唔記得南座定北座
夜晚訓覺成日聽到d怪聲~係女人聲
...
講下講下都死過幾多人.......