返回列表 回復 發帖

你地有無聽24號日晚恐佈熱線

尋晚,,,,,,,,,,你地有無聽恐佈熱線???
我覺得尋晚恐佈熱線d 人講得好,,恐怖~~
,特別有個人講一個關於日本一班男童軍旅團,
我一路聽一路毛骨悚然!無左..
其實我想知係唔係真係有個旅團號碼以後都唔再使用ge la
檔案區相關檔案
日本猛鬼檔案
日地震災區鬧鬼 工人怕怕 重建停滯不前
日本311大地震大海嘯快將一周年,當各災區重建工作如火如荼,重災區之一的宮城縣石卷市部份重建工作卻停滯不前,原因不是欠缺資金或人手,而是當地在鬧鬼,工人擔心撞鬼...
水怪檔案
各地水怪傳說
新西蘭怪物屍 1977年4月,日本一艘遠洋漁船在新西蘭外海,打撈了一具外形像古代蛇頸龍的不明生物屍體,牠長約十米,由...
日本猛鬼檔案
石原聰美浸溫泉鏡頭現鬼手
2014年12月13日日本媒體報導,有觀眾發現日本人氣女星石原聰美有份參演的《Dear Sister》其中一集她正在浸溫泉的鏡頭中,出現了神秘手摸她大髀!隨即傳...
日本猛鬼檔案
日本首相公邸鬧鬼 安倍晉三拒入住
日本首相安倍晉三在2012年12月26日就任首上之後,一直拒絕遷入首想公邸,坊間盛傳是因為首相公邸鬧鬼。有國會議員更在議會上質詢他是否因「怕鬼」而不肯入住,雖然...
討論區相關主題
[引文轉貼]日本人眼裡的中國人
[討論]汞(自己搵料,自己寫,加我評分啦大家行行好~)
[引文轉貼]式 神
[思考問題]

有呀,其實我初頭中吓中吓瞓左覺,後來醒醒地聽到有人講鬼故,D 童軍領袖比人遂個遂個殺害,後來仲大屠殺添,我有留意 Edmond 初時有 D 烦厭想叫佢長話短說個隻,不過真係愈講愈恐佈。
反而上星期講林以諾牧司驅魔,初初聽條撞邪友變聲都幾乜野,不過繼續聽落去都係咁嘅 ??? 仲幻想緊隻魔鬼會反抗,D 杯杯碟碟電視機飛來飛去襲擊 D 教友,或者係個口度噴 D 魔氣出嚟......原來基督教驅魔好斯文。
有無人重記得大概一個月前農曆 8 月 16 大聖爺誕,大聖爺顕靈喺間廟揸住令旗幫個女人驅鬼,重打出一記乜野神掌打到隻野魂飛魄散,灰飛煙滅,永不超生。後來大聖爺又上左個 agent 身同隻丫烏講數,嘩,幾精采呀 !
中國人都係適合聽返 D 傳统野例如大聖爺呀,破地獄呀,牛頭馬面呀......呢 D 先至有料到。

其實驅魔最緊要係 成功驅走邪靈 ,
過程是否 精彩 並不重要 ,
要看表演不如睇 林正英 的 彊屍系列 .
感覺上 中式驅魔 比較多人 混水摸魚 ,
究竟 是不是每一位 法師 都有 真本領 呢 ?
還是做完 一場大戲 後 ,
便草草了事呢 ?
而 西方驅魔 通常都以 自已的宗教名義 ,
總不會亂來一通的 .
大家有同感嗎 ?

下面引用由aso2005/10/26 09:32pm 發表的內容:
有呀,其實我初頭中吓中吓瞓左覺,後來醒醒地聽到有人講鬼故,D 童軍領袖比人遂個遂個殺害,後來仲大屠殺添,我有留意 Edmond 初時有 D 烦厭想叫佢長話短說個隻,不過真係愈講愈恐佈。...
係ar,,係ar,,,
佢真係愈講愈恐佈,,我真係毛晒ar,
我無廳8 月 16 大聖爺誕,
你講到好似好好廳,,唔得,,我要搵番黎廳sin
唔知重有無得廳番,

下面引用由袁振俠2005/10/28 02:39pm 發表的內容:
...
西方驅魔 總不會亂來一通的,
更係la,,西方去黎去去咪得god~同唔多ge宗教~
我唸所以sin無太多驅魔辦法吧,

下面引用由manman2882005/10/31 10:29pm 發表的內容:
係ar,,係ar,,,
佢真係愈講愈恐佈,,我真係毛晒ar,
我無廳8 月 16 大聖爺誕,
你講到好似好好廳,,唔得,,我要搵番黎廳sin
...
大聖爺誕那一集是星期五晚播出的,正確日期唔係好 sure,大約 9/30 或 10/7,又真係好好聽,值得推介,請找找看。

下面引用由袁振俠2005/10/28 02:39pm 發表的內容:
...
我係以一個普通的收音機聽衆身份,聽完某一個娱樂節目後所作出的評語,不涉及個人信養,更不會將不同的宗教拿來作比較。
因為我明白我無資格對任何宗教作出批評。
亦明白宗教這個話题非常敏感,我無謂去亂嗡而得罪人。
更加明白要別人尊重自己,首先要自己尊重別人,包括尊重別人的所信仰的宗教。

我是一個無信仰的人,但見到有某位會員講到中國驅邪有點混水摸魚之講法,我有不同意,咁講會對d有實力既法師不公平吧,雖然有某d江湖人事會已驅邪而呃人,但有好多都是用自己生命去幫人.
同意要尊重別人的信仰.....!!!!

我首先比番10月24日恐怖熱線節目重溫既網址大家聽先。
http://apps.metroradio.com.hk/popup/popup.php?code=ghost

其次就係童軍係唔係有個旅團號碼以後都唔再使用,我都好似聽過,還有我細個都做過童軍,因為佢地成日去荒山野嶺旅行、露營、探險等。所以佢地都流傳左好多童軍禁忌,多到數唔晒,仲有既係童軍露營時每晚都必定有一個既節目,就是圍埋火堆講鬼故和交流旅行探險等靈異經歷,所以真係有個旅團號碼以後都唔再使用,只是冰山一小角不足為奇,以我認為有這些小東西真係一點都唔奇。

下面引用由五眼仔2005/11/10 10:50pm 發表的內容:
你地講既,我都無聽過呀!
我係身處澳洲,係這裡聽唔到電台,更聽唔返之前既重播....好唔開心呀,可唔可以講d內容黎聽下,好有興趣呀,但我聽唔到電台!!
我只可以聽到"郭偉安line"重播咋!!點解會咁架,有無人...
現在 24 號當晚的已經不能重溫了,至於樓主既然有如此的發表,都是好應該把成個故事打出黎,再給大家討論, 也可讓 五眼仔 知道這故事說的是什麼。