返回列表 回復 發帖

[討論]你是否憎恨日本仔!

下面引用由TKL0072003/10/05 12:07pm 發表的內容: ._.講左n咁多次係電視睇返黎嫁lo 你識唔識字嫁姐?你唔煩我都煩啦 如果幫第二d國家就叫狗ga話 咁移民去美國,加拿大果d叫做咩先?e家咩年代呀?你個d思想仲係19xx年代咋∼我又唔係去殺人放火...
>>如果幫第二d國家就叫狗ga話...<< 咁你連邊面係o岩都唔知喎 >>2. 唔認錯唔賠償唔教育就係更大o既錯。 認錯同唔認錯真係咁重要?我一次又一次咁忍你都未叫你同我認錯啦!教育?你想佢點教?係堂上話:〔拿∼我地係xxxx年係中國殺左好多人嫁∼係唔係好開心呢?過唔過引呀?〕咁教呀?係唔係咁教先?<< 你俾人係同學老師面前打左一下,個人唔認錯你會就咁算咩?日本直情殺d平民,殺左一個係你親人,你僧唔僧佢地?國家係一個家,一個人俾日本仔殺左,我地做同胞係唔會就咁算!教育方面,你問現代日本人:"你地民族係大約1937至1945年打過我地喎!",個日本人話:"唔信,我地老師話係進入中國,我地冇打過你地!",你會應為冇問題?日本政府特窗誤導自己市民,等佢地自己誤導呢d殘殺歷史,對我地好唔公平喎! 就算點講都係日本唔o岩在先,如果你重係咁俾日本誤導,你就慢慢跟住日本

下面引用由TKL0072003/10/04 01:33pm 發表的內容:
人始終都要死 只係早同遲ga問題 非洲一秒死百幾人∼唔通佢地又憎中國唔比錢佢地?冇可能嫁ma∼日本殺左幾多中國人先?幾百萬?幾千萬?中國有十幾億人呀!∼(睇電視嫁咋-v-呵呵)
他們現在還在侵略我...
老實講,香港出到你呢位人兄,都真系悲哀呀,中國點解要比錢非洲,非洲死佐人關中國咩事?唔該你講出一個可以講服我的理由!你看下我個主題度邊一忽有[經濟侵略]呢四個字,買唔買日本貨,只不過是想看看d人憎日本o既程度,呢個主題唔系討論日本是否對中國進行經濟侵略

下面引用由TKL0072003/10/04 05:30pm 發表的內容:
1.一早講左睇電視講ga
2. 唔認錯唔賠償唔教育就係更大o既錯。 認錯同唔認錯真係咁重要?我一次又一次咁忍你都未叫你同我認錯啦!教育?你想佢點教?係堂上話:〔拿∼我地係xxxx年係中國殺左好多人嫁?..
嘩,中國有十三億人,死佐幾百萬,幾千萬就唔重要啊?????果d系人命o黎ga,傻仔,你就講得輕鬆!
[拿∼我地係xxxx年係中國殺左好多人嫁∼係唔係好開心呢?過唔過引呀?]what?你低能ga,我真系唔知可以用咩字眼來鬧你!都唔明點可以白痴到講得出呢句說話!

下面引用由TKL0072003/10/05 12:01pm 發表的內容:
我諗你一定係冇咩點讀書喇∼唔識就去買本中史,常識黎讀下啦∼呀∼係喎 你唔識字嫁喎@@快d請個老師教下你啦∼
e............你中史好o力wor~如果你比人鬧得少o既話,建議你去同一d長輩或老人,中史老師講你果d中史理論

無話憎唔憎ge
選最憎日本仔咪二次大戰時..ge日本仔lo
但打仗各國人民也是受害者
所以無話憎唔憎~~

有什麼好恨的
該死的日本人都死了
冤冤相恨何時了
日本現在也在很多地方有貢憲啊

如果這樣說的話
因該恨中國人不團結
政府腐敗
還有恨英國賣鴨片給我們囉

下面引用由2003/10/14 10:35am 發表的內容:
有什麼好恨的
該死的日本人都死了
冤冤相恨何時了
日本現在也在很多地方有貢憲啊
該死的死光? 請問你有沒有聽過不小日本老兵大喊南京大屠殺是假的﹖
對呀﹐日本在很多有貢獻。
首先﹐擴充自衛隊和派兵到開外就是對世界和平的一大貢獻。
其次﹐修改教科書改歷史和拜靖國又是對和平另一大貢獻。
還有﹐侵佔釣魚台和用自衛隊的艦撞擊魚船又是貢獻。
只是隨便想想就真的看到日本有不少‘貢獻’呢﹗

下面引用由JammyLee2003/10/15 05:14am 發表的內容:
該死的死光? 請問你有沒有聽過不小日本老兵大喊南京大屠殺是假的﹖
對呀﹐日本在很多有貢獻。
首先﹐擴充自衛隊和派兵到開外就是對世界和平的一大貢獻。
其次﹐修改教科書改歷史和拜靖國又是對和平另一大貢獻。
還有﹐侵佔釣魚台和用自衛隊的艦撞擊魚船又是貢獻。
只是隨便想想就真的看到日本有不少‘貢獻’呢
只看他國壞處不看他國好處
世界這麼多地方這麼多戰爭就是因為沒人肯原諒
恨來恨去的沒有一天結束的
不結束就是繼續奮鬥繼續仇恨

下面引用由2003/10/16 04:47am 發表的內容:
只看他國壞處不看他國好處
世界這麼多地方這麼多戰爭就是因為沒人肯原諒
恨來恨去的沒有一天結束的
不結束就是繼續奮鬥繼續仇恨
若果日本政府有道歉及正視歷史﹐十三憶中國同胞相信也會願諒他們。
可笑的是﹐犯錯後不認錯﹐還想他人願諒就沒這個可能。
就好像有一個人殺了你幾名家人。這個人犯錯後不但沒有道歉或受到應有懲罰﹐他還要美化當年殺你家人的事﹐更跟他的子女說當年只是來幫你的家庭建設罷了。
我沒有耶酥的胸噤。我只有能力願諒知錯能改的人 (oh sorry。耶和華也只會救承認有罪的人)。
說話前請看清歷史和他人說甚麼。