返回列表 回復 發帖

[討論]你是否憎恨日本仔!

下面引用由wongchinhung2003/10/26 04:51pm 發表的內容:
嘩~~~~~good point good point,南京大逃殺的死者看佐都會返生~~~~~你幾大啊,唸d野甘白痴既?
我留意閣下的大部份post﹐好像只有漫罵沒有一點point。
你沒point請閃開吧... dude, you made us look bad。

我十分憎恨日本仔 亦十分憎恨TKL007
JammyLee  
wongchinhung只不過係help中國人話TKL007 je
你吾使咁話人呀

下面引用由pth2003/10/31 00:08am 發表的內容:
我十分憎恨日本仔 亦十分憎恨TKL007
JammyLee  
wongchinhung只不過係help中國人話TKL007 je
你吾使咁話人呀
你知道甚麼是沒point的人身攻擊﹖
說真的﹐有點智慧的人也會發現他的純人身攻擊會令他人覺得中國人沒知識﹐令崇日者更大聲 (說真的﹐若我是TKL007我會拿這個純人身攻擊咬著不放)。
只罵而沒point﹐中華民族‘多得佢唔少’。

呢個投票會吾會太偏激呀?同埋好多人都吾冷靜?要選擇 ge 答案又吾多。
我本人對日本軍國主義不滿,但係吾代表我憎日本人,但係亦吾代表我好崇 buy 日本文化。
所以真係吾知點投好,多 d 選擇我先再投過啦。
同埋見到咁多小朋友,大朋友咁互罵,有 d人重成日 miss point ,又摟 point 再罵。 我覺得不如大家用下 呢 d 時間去 增值下自己咪重好?俾你罵 win ,咁又點?
依家咁 ge 時勢,吾增值下自己,重要係度鬧交。年青人時間有大部份就係咁無左啦!y,依家真係對香港有 d 擔心。

下面引用由alanma4182003/10/31 11:54am 發表的內容:
呢個投票會吾會太偏激呀?同埋好多人都吾冷靜?要選擇 ge 答案又吾多。
我本人對日本軍國主義不滿,但係吾代表我憎日本人,但係亦吾代表我好崇 buy 日本文化。
同...
你不喜就不要發言。你不喜歡不代表別人都要這樣。你覺得沒義意不代表別人覺得沒義意。
所以呢﹐你發出這樣的言論是甚麼意思﹖攻擊我們嗎﹖

下面引用由JammyLee2003/10/31 12:40pm 發表的內容:
你不喜就不要發言。你不喜歡不代表別人都要這樣。你覺得沒義意不代表別人覺得沒義意。
所以呢﹐你發出這樣的言論是甚麼意思﹖攻擊我們嗎﹖
無,覺得可笑者,為自己造咁多敵人係好不智,同埋我講miss point 個個咪係你囉~! 你呢d咁 ge 人除左係呢度咁同人鬧下交,重識做 d 咩野?我都真係吾係好想講出黎,但係你咁臭串,想贈返兩句俾你囉,聰明仔。有 時咪收下聲囉,吾好餐餐撐。依家我得罪你咩?你無野呀你?你自己對號入座 同埋係你個腦入面除左攻擊重有咩野? 好心你啦,係啦,你係呢個網上世界最叻啦,咁又點?觀察到你咁 ge 做事方法,真實世界點生活呀?你呢 d 咁 ge 人,做工都吾會長啦,你做定老世都得啦,如果你有錢係二世祖吾自在。如果吾係?哈。
重有一係你就係真實世界係個成日俾人蝦 ge 人,要係網上發洩下,咁如果係咁,我就無野好講啦,不過總結黎講,都係一個失敗者。
本來係好心講句,我都吾想架,但係你呢,咁 ""明白事理"",咁咪同你討論下囉。??拿 !明囉呵

下面引用由alanma4182003/10/31 11:54am 發表的內容:
同...
alanma418:
如果你覺得呢個投票偏激或唔 arm 睇的話,大可以不發言,要發言的話就應拿出一些較為具體的 point 來討論;首先請你不要誤會我在咬文嚼字針對你,而是以事論事。
你話對日本軍國主義不滿,咁究竟“不滿”之定義是否定或是有某方面認同?
吾代表憎日本人、吾代表好崇 buy 日本文化;“吾代表”即是甚麼?
你的言論立場既不鮮明又無另兩可,真令人迷惘。
其實以現時香港之環境,看來大家都應該為自己?想去增值,包括你“alanma418”在內!免得給人感覺膚淺!
我在此論壇須不算是甚麼,但我喜歡這裏,若看到“不順眼或老X土”的文章,我還是會“摟 point 再罵“的。

下面引用由alanma4182003/10/31 09:31pm 發表的內容:
無,覺得可笑者,為自己造咁多敵人係好不智,同埋我講miss point 個個咪係你囉~! 你呢d咁 ge 人除左係呢度咁同人鬧下交,重識做 d 咩野?我都真係吾係好想講出黎,但係你咁臭串,想贈返兩句俾你囉,聰明仔。有 ...
可笑者﹐是你現在進入了他人的國度。
若果你去了另一個國家﹐而你又不喜他人的做法和那裡的文化﹐你會怎樣呢﹖是不是說﹕‘我覺得你們這樣做 (如用手吃東西) 真的很無聊。有時間請去增值增值’﹖
其次﹐就是這裡的人是看point。有point者罵得起﹐你有point的話你怎樣express也沒所謂。
接著﹐你說我在現實世界會怎樣怎樣。那我倒想問你﹐你和我有利益關係乎﹖在這裡有人討厭個又如何﹖他們可以怎樣呢 (懂黑電腦的人除外)。事實是﹐很多人都有一個Cyber personality。而我和你並沒利益關係﹐你怎樣看我我不在乎 (若果有天我到你的公司見工﹐你會知道是我嗎﹖)
最後﹐反問你﹐既然你這麼討厭有火藥味的post﹐何解你會在你的回覆加這麼多人身攻擊﹐而不去用這段時間自我增值一下﹖(對﹐我是要把你推到進退兩難的局面)
p.s. 請BM原諒我離題。

下面引用由JammyLee2003/11/01 07:57am 發表的內容: 可笑者﹐是你現在進入了他人的國度。 若果你去了另一個國家﹐而你又不喜他人的做法和那裡的文化﹐你會怎樣呢﹖是不是說﹕‘我覺得你們這樣做 (如用手吃東西) 真的很無聊。有時間請去增值增值’﹖ <---why??~~ 吾係好明,你解下?你好深哦,你玄哦,我吾係好明。你用 d 粗 d ge 方法同我講可能明 d ge。你知啦我 呢d粗人。 其次﹐就是這?..
你地真係有道理啦,哈哈哈,小弟學左好多野呀~~~你地好鬼死叻呀真係,服服服~~係啦係啦,我都係去增值下啦。我唸呢個咁有文化 ge 地方都係吾係好適合我呢 d 粗人,吾好意思。你地繼續你地咁有 point 又咁友善 ge 討論啦, y! 無得錄音啦呢度,吾係真係同你地一齊笑下啦,你地咁好笑。(拿,我吾係笑題目呀,吾好一陣又成篇論文咁同我講囉,我係覺得你地好笑者 )下,係啦,我都要去增值下啦,失陪。希望你真係有出人頭地一日啦,呀,吾好,大家咁話啦。同埋上面個位人兄呢,佢太叻啦,吾知點答佢好囉,你知啦,佢中文咁好,我又係老粗一個,同埋佢 d 野好 pro 哦,所以都係由佢啦。

下面引用由JammyLee2003/10/27 05:56pm 發表的內容:
我留意閣下的大部份post﹐好像只有漫罵沒有一點point。
你沒point請閃開吧... dude, you made us look bad。
果個TK007講親果d野都系橫蠻無理,錯既佢又話岩,岩既佢又話錯!如果你系支持佢既講法的話,我無野好講!我唔識講野,但系我絕對識得分對錯,TK007講既系對系錯,大家都知啦!我有無point甘又點?我講既野系岩同愛國就得啦