返回列表 回復 發帖

[原創]【人類和野獸之間的3項比賽.內附短片】

LBSALE[15]LBSALE___________________________________________
第二場 ﹕相撲力士與大猩猩的拔河
一位超過 3 5 0 磅的日本相撲手VS一隻 1 2 0 磅的
紅毛大猩猩 !
到底誰能稱霸?
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

第三場 ﹕日本大胃王與阿拉斯加棕熊的熱狗比賽
小林是吃得最快的人類 , 早已在大胃王界所向無敵!
但他今次竟然去挑戰動物 ....
誰才是真正大胃王呢?
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

CHUNG1219 ﹕各位會員不妨一起來估估這些比賽
中的勝方屬人抑或獸吧 ....

檔案區相關檔案
日本猛鬼檔案
日地震災區鬧鬼 工人怕怕 重建停滯不前
日本311大地震大海嘯快將一周年,當各災區重建工作如火如荼,重災區之一的宮城縣石卷市部份重建工作卻停滯不前,原因不是欠缺資金或人手,而是當地在鬧鬼,工人擔心撞鬼...
水怪檔案
各地水怪傳說
新西蘭怪物屍 1977年4月,日本一艘遠洋漁船在新西蘭外海,打撈了一具外形像古代蛇頸龍的不明生物屍體,牠長約十米,由...
日本猛鬼檔案
石原聰美浸溫泉鏡頭現鬼手
2014年12月13日日本媒體報導,有觀眾發現日本人氣女星石原聰美有份參演的《Dear Sister》其中一集她正在浸溫泉的鏡頭中,出現了神秘手摸她大髀!隨即傳...
日本猛鬼檔案
日本首相公邸鬧鬼 安倍晉三拒入住
日本首相安倍晉三在2012年12月26日就任首上之後,一直拒絕遷入首想公邸,坊間盛傳是因為首相公邸鬧鬼。有國會議員更在議會上質詢他是否因「怕鬼」而不肯入住,雖然...
討論區相關主題
流 浪 狗 絕 不 會 吃 在 路 邊 或 墓 前 的 ...
[真人真事]三角關係
[請求協助]小狗吃東西時吃得非常急
元朗凹頭警察宿舍

人獸戰﹖﹗D人都幾無聊下,
屎忽痕無野做走去搞下動物,
相撲手VS紅毛大猩猩段片,
隻紅毛大猩猩擺明出茅招啦,
用塊木板頂住隻腳借力都得XD

下面引用由克斯頓2007/06/15 03:47am 發表的內容:
人獸戰﹖﹗D人都幾無聊下,
屎忽痕無野做走去搞下動物,
相撲手VS紅毛大猩猩段片,
隻紅毛大猩猩擺明出茅招啦,
...
你都好快喎?!半夜都未? .....
我其實早已在電視收看過這批短片 , 那頭紅
毛猩猩沒有出茅招 , 因為之後有生物學家講
解 , 而那位生物學家在比賽前已經肯定話紅
毛猩猩100% 會贏 .....

好幾年前睇過了在國際台..
點解隻紅毛猩猩咁大力既!!野獸真係野獸..@v@
如果紅猩猩同黑猩猩鬥...黑猩猩應該會贏!!
仲有個係短跑世界紀錄保持者同長頸鹿仲有....好似係河馬,,and豹跑

下面引用由sgrlto2007/06/15 02:37pm 發表的內容:
好幾年前睇過了在國際台..
點解隻紅毛猩猩咁大力既!!野獸真係野獸..@v@
如果紅猩猩同黑猩猩鬥...黑猩猩應該會贏!!
仲有個係短跑世界紀錄保持者同長頸鹿仲有....好似係河馬,,and豹跑
紅毛大猩猩VS黑猩猩?
黑猩猩未必一定贏到紅毛大猩猩 , 點都要
睇體型大小 , 黑猩猩不是只有一種 , 而且
有 D 紅毛大猩猩體重達 2 0 0 磅以上 ....
明珠台曾經播放過這片 , 有長頸鹿同人鬥
跑 , 還有一段好像跟水中閉氣有關 .....

下面引用由chung12192007/06/15 06:16am 發表的內容:
你都好快喎?!半夜都未? .....
我其實早已在電視收看過這批短片 , 那頭紅
毛猩猩沒有出茅招 , 因為之後有生物學家講
解 , 而那位生物學家在比賽前已經肯定話紅
...
無計啦,等緊你篇小卓子最新報導嘛,
你重犀利啦,好似唔使訓咁(06:16am),
大大 記唔記得個生物學家有咩根據話
紅毛猩猩100%會贏呀﹖

下面引用由★邪惡貓★2007/06/15 11:50pm 發表的內容:
睇完d 片有時都笑左出黎
d 動物好過癮xD
D動物應該係受過長期訓練先識做喱D動作,
如果唔係放佢地出黎仲唔即刻走頭咩...
仲識企係度等人捉番佢﹖

下面引用由克斯頓2007/06/15 07:19pm 發表的內容:
無計啦,等緊你篇小卓子最新報導嘛,
你重犀利啦,好似唔使訓咁(06:16am),
大大 記唔記得個生物學家有咩根據話
紅毛猩猩100%會贏呀﹖
生物學家話猩猩雙臂等同人類雙腳要經常
支撐全身體重 , 所以就伯人類臂力始終不
及猿類的原因。
當時我估日本相撲手會贏 , 可惜估錯 , 因
為我唔係生物學家 ....呵呵 ∼
卓柏先生嗎?我不記得了!喔...說笑而已 !
我暫時唔出文既原因係我上星期發現到唔
少有關 UMA、UFH 的新報告。
我正考慮哩批資料到底分開出抑或較為集
中咁出文 .....
我早已搞掂卓柏吸血飛蜥人的報告 , 下一
分鐘出又得 , 明日出亦得 ....

仲以為障礙賽猩猩仔一定贏添,點知衰左
一向以為這些求生的技能動物會比人類優勝......
不過那個人一定受嚴格訓練,而猩猩則相反吧?
一個是精英,一隻是普通猩猩仔,似乎有點不公平= =
拔河那段好看,那個肥仔跌落水好好笑XD水花四濺
疑問呀!點解我見唔到貓兄有回覆?

下面引用由chung12192007/06/16 03:29am 發表的內容:
生物學家話猩猩雙臂等同人類雙腳要經常
支撐全身體重 , 所以就伯人類臂力始終不
及猿類的原因。
當時我估日本相撲手會贏 , 可惜估錯 , 因
...
原來如此,因為體型的差別我起初還以為相撲手會贏,
但原來我錯了...我也不是科學家喔...
至於卓柏吸血飛蜥人的報告,先出一批止渴嘛,
你害我等到條脛長左幾吋喇...