返回列表 回復 發帖

[原創]四隻腳係乜傢伙,hi真D係???????

下面引用由love4over2005/09/07 07:28pm 發表的內容:
+.+ 鳴鳴∼
我一福都睇唔到...=3=
甘慘,日本網頁連結,甘妳上唔上到日本網呢?
野原•新之助 發表於: 2005/09/08 00:24am
間紋蚰蜒
蚰蜒是蜈蚣的近親,有15對步足,圖中的是一個小型蚰蜒品種,成體約只有6cm。  
新之助:我冇糧出俾你架.he....
睇完D相,原來養來當寵物,會不會拿出來玩呢?=_='

我想問下個d蚰蜒係食咩ga??仲有<<飼養箱需要一定高度>>..咁如果唔高佢係咪會出來 ga??都唔明d人為什麼可以飼養他們..太可怕了>"<

估唔到又見到一種咁恐怖既昆蟲---蚰蜒
想問下....中國五毒係邊五毒丫?

下面引用由guccikakashi2005/09/09 03:18pm 發表的內容:
估唔到又見到一種咁恐怖既昆蟲---蚰蜒
想問下....中國五毒係邊五毒丫?
蟾蜍、蠍子、蜈蚣、蛇和蚰蜒..............

下面引用由天子月2005/09/09 12:50pm 發表的內容: 我想問下個d蚰蜒係食咩ga??仲有<<飼養箱需要一定高度>>..咁如果唔高佢係咪會出來 ga??都唔明d人為什麼可以飼養他們..太可怕了>"<
聽聞係雜食昆蟲... <<飼養箱需要一定高度>> ←我就唔知啦....我正係知佢d速度好快,走左出黎想搵番同捉番都幾難.....如果仲要起屋企....=.=......

多謝新之助及米飯!資料算多了,這裡又不是專題網頁,有那麼多資料已算好好了!
不過我最怕昆蟲之類!~~~好以好恐怖,又有毒,怕怕

野原•新之助 發表於: 2005/09/08 03:22pm
你試下養番隻拎出黎玩啦=.=..........
見到都唔掂,仲話養.
下面引用由bb19767282005/09/09 11:10pm 發表的內容:
多謝新之助及米飯!資料算多了,這裡又不是專題網頁,有那麼多資料已算好好了!
不過我最怕昆蟲之類!~~~好以好恐怖,又有毒,怕怕
多謝.......................

下面引用由野原•新之助2005/09/09 06:18pm 發表的內容:
蟾蜍、蠍子、蜈蚣、蛇和蚰蜒..............
我記得最後一項應該不是蚰蜓,而是蜘蛛

蚰蜓好似係計去蜈蚣度既.........

哇~~那張很像鰻魚的照片....怎會有腳跟手........會不會就是傳說中的"龍"變大隻就長一推毛了.....