返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

d專家成日話比鬼壓係一種症狀...咩睡眠中個人係醒左~但係d肌能未醒...所以郁唔到~~
係真定假!?   我都唔知自己係咪比鬼壓? 試過幾次...個人郁唔到....猛咁大叫又出唔到聲!
另一次仲驚~~~唔知係咪發惡夢定係真? 有次星期日係屋企o訓晏覺, 突然醒左, 但係點樣都起唔到身....明明聽到我屋企人係出面傾緊計....但係我點樣郁都郗唔到喎....想拎個望出客廳又拎唔到...大嗌又叫唔出聲...真係嚇到我死!!.....不過....後尾我猛係心到叫佛呀!叫神幫我咁~~~最後都可以郗

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由2005/11/10 09:03pm 發表的內容:
我今日搭車返hm果陣,晌安全島見到個黑衣人,之後斬一斬眼,又唔見左,,,,唔知係唔係我眼花...
是否眼花 ? 好難講 , 事關我都試過....有次搭小巴 , 車
上有兩個人 , 我前面有三個人正上緊部小巴 , 當我亦
上了 , 之後發現車上乘客只得五個.....

下面引用由lifred2005/11/15 04:51am 發表的內容:
二年前曾到泰國渡假.
一進飯店房間就看見一個穿著寶藍色沙麗的身影飄進浴室.
我以為是自己眼花,並未與同行的友人提起.
到了下半夜,我幾乎快忘了那件事,突然聽到飯店拖鞋在地毯上行走的聲音,我以為是我朋友起來?..
唔需要親眼睇到 , 只係聽到都夠晒驚嚇效果 , 這
是經典的異地體驗 , 有D 酒店猛到....有聖經等於
無聖經.....恐怖 !!

下面引用由-雷-2005/11/15 05:46pm 發表的內容:
我唔知算唔升試過-o-~我果次掉左之~我本來想諗住行去汁番既~點知佢自己6番過黎~我覺得應該係鬼幫我!!
喔 ∼ 咁你枝筆跌得有幾遠呀 ? 有無五尺 ?

下面引用由威仔gy2005/11/15 10:02pm 發表的內容:
我呢...一出門口看到樓梯門口自己開了,一下樓梯卻自己關了,不知是不是- -
能再說得詳細一些嗎 ? 會不會是....大風而引起呢 ?

下面引用由temple2005/11/16 05:30pm 發表的內容:
d專家成日話比鬼壓係一種症狀...咩睡眠中個人係醒左~但係d肌能出?..所以郁唔到~~
係真定假!?   我都唔知自己係咪比鬼壓? 試過幾次...個人郁唔到....猛咁大叫又出唔到聲!
另一次仲驚~~~唔知係咪發惡夢定係真?...
有些可用科學來解釋 , 不過是有『有些』而已...
你同我另一經歷有 9 成相似 , 那一成的分別是....
我當時心裡不止神和佛 , 仲有不停爆『粗口』....
更是我一生人曾聽過的不同形式的『粗口』!

thank you very much for your article

我都試過一次,都唔知真定假,我個人就應為係有 "人" 幫左我羅。
大約兩、三年前,有一晚,我係肯定自己已經訓左,當時我發左一個夢,響夢入面,我見到一個女鬼,佢話係因為我一時疏忽,間接另佢被人殺左,佢要搵我報復,但因為我唔係有心殺佢,鬼界有係有規有矩既,所以佢亦唔可以直接取我命,而佢報復既方法,係帶左我去一條高速公路,路面非常凡忙,女鬼話,只要我可以安全過到馬路,我就會無事,但我係唔可以自己行,女鬼控制左我既動作快慢,當時女鬼用好慢既速度向前行,我無辦法,只可以郁動上身,盡量避開向我駛過黎既車,而路上既車,見我響馬路中心,亦有盡量避開我,當時我亦見我既家人,企響馬路對面,叫我快 d 行,佢地就好似見唔到隻女鬼咁,就響我快要被一架向我駛過黎既車撞到時,我感覺有 "人" 好大力咁推醒左我,我真係醒左,個人仲因為被推而郁緊,當時我係側身訓既,果個 "人" 係推我屁股既,當我醒既時候,我個屁股仲係有被大力推既感覺 --- 就係痛勒,之後又無事再發生播,咁所以,我就唔知,呢次係唔係真係有 "人" 幫左我?如果我無被推醒,係唔係我就唔會再醒呢?

下面引用由ghost20062005/11/18 10:45pm 發表的內容:
thank you very much for your article
果然.....灌水度極高 , 改改這習慣吧....兄台。

下面引用由恐龍媽媽2005/11/19 07:00pm 發表的內容:
我都試過一次,都唔知真定假,我個人就應為係有 "人" 幫左我羅。
大約兩、三年前,有一晚,我係肯定自己已經訓左,當時我發左一個夢,響夢入面,我見到一個女鬼,佢話係因為我一時疏忽,間接另佢被人...
喔 ? 我....我不知怎說才好 , 雖然妳哩個夢的清
晰度非常高 , 但始終是夢境而已。
別誤會....我不是想令妳掃興 , 有次我發夢被一
頭惡狗咬實 , 痛到我醒了 , 而那痛楚未因那夢
境完結而消失 , 折磨了我近半小時。因為夢境
太真實引致腦部亦相信是真的 , 而發出痛楚的
訊息.... , 這就是科學的解釋。