返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

在2006.5月时我被鬼压身一次,那时约4:45AM,我觉得很难呼吸,身体无法动弹,眼睛睁开看到自己双手亦放在腹部,我舍友睡的正香,想叫我舍友叫我一声,我一定能清醒便可以动弹。可是怎么都发不出声。心里就想:只能靠自己。于是使出全部意念要动动右手,在挣扎了约10s后终于可以动了,人也清醒过来,于是大出了口气~~
当时感觉很压抑。恢复后疲倦万分。亦怪我舍友为何感觉不到我的情况~~`

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由zhuazhuajia2006/07/06 11:23pm 發表的內容:
在2006.5月时我被鬼压身一次,那时约4:45AM,我觉得很难呼吸,身体?法?弹,眼睛睁开看到自己?手亦放在腹部,我舍友睡的正香,想...
你舍友如果睡著了 , 怎樣知道你出事? ?
你怎能怪他呢? ..... 除非他肯請你吃飯作
補償....喔....XD∼
未必是被鬼壓 , 除非你?手沒有放在腹部
上 , 那就可能性極高了。

管理員按:無意義回覆。

我就試過見到d好奇怪即耶~~由於我係住宿生,所以呢d耶係閒房見到即。其實都五know係米我即幻覺~~有一晚我訓係張床度,望住個天花板突然閒發覺燈與燈之間有個黑色即毛毛毬,我望左大概有一分鐘左右,突然閒林起點會有毛毛毬係上面?!儅我回神即時候,再睇個個毛毛五見左~呢個係我唯一一次見鬼~~~

下面引用由veness2006/07/13 01:06pm 發表的內容:
我就試過見到d好奇怪即耶~~由於我係住宿生,所以呢d耶係閒房見到即。其實都五know係米我即幻覺~~有一晚我訓係張床度,望住個天花板突然閒發覺燈與燈之間有個黑色即毛毛毬,我望左大概有一分鐘左右,突然閒林起?..
毛毛毬是什麼東西 ? 毛公仔嗎 ?
說不定是你疲累所致 !
任何事都最好先以科學角度去想一想 , 不
要杯弓蛇影.....自己嚇自己就好無謂咯。

下面引用由chung12192005/05/15 04:48am 發表的內容:
【.我的真實經歷.1】.半個月前某一深夜
.時間 : 5:00a.m
.地點 : 家中事情經過 ﹕當晚本人有點事需要在 5:30 a.m 離開 , 我
見重有半個鐘 , 就合埋眼當作...養神。隔一會 , 忽然
...
有一晚聽收音機,絕對唔係本人發生 
唔記得左年6月4日 晚上,出面風雨交加 
發生於:女事主
地點:舊樓,廁所是在走廊的而且是共用

果一晚係暴動,女事主佢好急,去左走廊廁所解決
解決完之後就出去啦,然後佢見到一個中年男性,佢無表情
而且身濕晒,個男人係咁望著佢,佢好驚,喊起上黎,但唔
敢好大聲咁喊,d眼淚不斷咁流流流....
佢企左好耐,大約企左3-4分鐘,個男人仲望著佢
之後佢唔理,忍住行返出去,因為d雷好光,一時時見到個
樣好清楚,佢個頭係好似50年代既頭,佢慢慢咁行出去,
佢唔敢跑出去,就算敢都跑唔到,因為佢隻腳已經好軟,無力
佢一路行,個男人既視線就一路跟著佢,行到佢身邊,個男人
對著佢笑左一笑,而且仲想拖住女事主隻手,佢入返入屋..
之後佢阿媽就講,你點解面青青,流晒汗呀??
然後佢呀姨有陰陽眼,見到後面個男人仲跟住佢
佢阿姨就叫左佢走,完了!!!!!!!!!!!!!!!!!

下面引用由sgrlto2006/07/23 02:47pm 發表的內容:
有一晚聽收音機,絕對唔係本人發生 
唔記得左年6月4日 晚上,出面風雨交央@
發生於:女事主
地點:舊樓,廁所是在走廊的而且是共用 
...
是你朋友的經歷嗎 ?
是恐怖熱線的個案嗎 ?
是恐怖熱線就不合這篇主題了......

好似试过有一次...训训吓觉...我FEEL到有嘢摸我咁不过,当时我好眼训无点理...第二日谂翻好似系有人手摸我..依家谂翻都有D惊....

下面引用由willfq2006/07/28 08:45am 發表的內容:
好似试过有一次...训训?觉...我FEEL到有?摸我咁不过,当时我好眼训??理...第二日谂翻好似系有人手摸我..依家谂...
多謝閣下的經歷 ∼^^
這就證明人的睡意有時會比起懼意
更強 , 事後才懂得害怕 .....

管理員按:無意義回覆