返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由威仔gy2005/11/15 10:02pm 發表的內容:
我呢...一出門口看到樓梯門口自己開了,一下樓梯卻自己關了,不知是不是- -
我都試過係停車場d後樓睇果時我同我個fd一齊
2個冇開門果時嚇到死最尾自發現係自動門黎
係成個停車場等一對門係咁.....有時未別一定關得事
可能係你唔知佢係自動門姐

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由蕭塞豐乳中2006/11/03 11:00am 發表的內容:
我就真係未試過俾靈界朋友戲弄,觸碰,所以我算了最後一項,我從小到大都是沒怎麼見過,所以這方面的經驗真係好少,我對依方面其實好感興趣的,如果可以俾我經歷下,嘿嘿,不過唔知道自己會唔會嚇餐死.
如果你真係好奇到忍無可忍 , 我介紹
你可以參與這網站搞的靈探活動 , 到
時遇上之後記得 post 出來分享? !

我都事過.打打下機有隻手係我右邊.好大力打左我一下.但我家一個人都冇.

下面引用由kaming06092006/12/17 07:23pm 發表的內容:
我都事過.打打下機有隻手係我右邊.好大力打左我一下.但我家一個人都冇.
那時你有什麼反應 ?
當作什麼事也沒有發生繼續打機嗎 ?
抑或是立即 ......還擊 ?
那靈體可能太悶 , 想跟你一起雙打 .....

哎喲~連鬼都點到啊!我末試過...
但係我試過鬼握床
全身都唔陏得
得對眼陏得,只好再閉眼睡覺...

我哩個算係比較特別, 唔知係唔係靈界既朋友哩
話說有一晚當時淩晨3:30到,
我同一個朋友A係佢屋企出發去柴灣MTR站去接朋友B,
平時要經過一個屋邨商場再行一條天橋先會到MTR站
但係個晚已經好夜,無得經過商場,要兜路上天橋
於是我地行過去, 途中經過一個地盤, 地盤係用凹凸既鐵板圍住既(平時個D)
我同個FD一路行, 佢就傾瑾電話,
突然之間聽到"卜"一聲, 係地盤入面傳黎,開頭諗可能係風吹撞到D鐵板啦!
但係D聲一路係咁黎"卜...班..卜...班"咁樣,
姐係好似有人用鐵棍順住鐵板咁打落去咁
我地行到邊, D聲跟住去邊
我心入面唔驚, 但係我專登唔出聲, 廢事啦
後來同Friend A傾番, 佢都聽到, 個個地盤係無人住既,
加上柴灣比我既感覺都幾猛既, 再諗當時無咩風, 有風都唔會吹到D野咁啦!?
所以我地都懷疑係有野...
你地覺得哩!?

我試過晚上行經大埔林村河
一間鬼屋附近被鬼(抆)腳~
當時行行吓跌一跌跟住向後望,
見到一個黑色人影貼住河邊石膊向後跑走
但周圍唔見有其他人~
亦試過凌晨係上述地點再行入d的一個偏僻公園,
係四周圍一個人都無的情況下有一把女仔聲叫我全名,
但我望嚟望去都唔見有人.......
可能自細經常見到,所以都唔係甘識驚...哈~

下面引用由lozy2007/01/07 11:01am 發表的內容:
我哩個算係比較特別, 唔知係唔係靈界既朋友哩
話說有一晚當時淩晨3:30到,
我同一個朋友A係佢屋企出發去柴灣MTR站去接朋友B,
平時要經過一個屋?商場再行一條天橋先會到MTR站
...
依我個人認為你遇上的這種情況是
那些東西作怪的可能性極高。
但當時你身邊好在有一位朋友 , 否則 ....

下面引用由CS爆頭王2006/12/31 03:04pm 發表的內容:
哎喲~連鬼都點到啊!我末試過...
但係我試過鬼握床
全身都唔陏得
得對眼陏得,只好再閉眼睡覺...
其實用這一種態度去面對也可以的 , 如
果我係壓你的那隻鬼 , 玩也不玩你這種
人 , 原因是你的反應就是不作出任何反
應 , 這樣便不夠趣味了 !

下面引用由克斯頓2007/01/10 12:25pm 發表的內容:
我試過晚上行經大埔林村河
一間鬼屋附近被鬼(抆)腳~
當時行行?跌一跌跟住向後望,
見到一個黑色人影貼住河邊石膊向後跑走
...
你經常見到 ? 你指的所謂『經常』到底
是有幾『經常』先 ? ?
在你最多的那一次目擊事件之中見到有
幾多個這類靈界事物呢 ?