返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由chung12192007/01/17 11:39am 發表的內容:
你經常見到 ? 你指的所謂『經常』到底
是有幾『經常』先 ? ?
在你最多的那一次目擊事件之中見到有
幾多個這類靈界事物呢 ?
最多果次?等我諗吓先.....
當晚7月14,同朋友係鹿脛近新娘潭附近bbq,同一時間7,8個,仲聽到好多「聲音」,仲未計先後出現果d,「佢地」企係離我地大約4~6米外,好似係度睇住我地甘,後來都無事發生
漸漸人大了就比較少見

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

有一次我去東頭邨搵同學玩  ,而我屋企係樂富橫頭磡  基本有3條路可以步行回家的
當時大約 2:00am
1)  東頭邨行上9龍城去樂富吉之島  但經 墳場  (最快)
2) 東頭邨行上美東邨 經摩士公園  但係摩士公園既燈係會關掉的  原路黑黑
而摩士公園外面既馬路4周圍都係樹   好陰深恐怖
3)東頭邨行去黃大仙  再經龍翔道行上橫頭磡    (最慢  比較多人 多車 )  
由於本人都幾怕黑... 所以行第3個個路
但當我行到龍翔道近黃大仙中心  望一望..完全冇人... 怕怕..
經過一個路牌後   突然覺得全身好凍 (但當時係夏天)
但係個陣根本冇風吹過  有都係一d的士路過既熱風   
個陣越行越凍  到我經過行到摩士泳池機房既門時
我開始諗諗會唔會係個d野係度搞鬼... 之後一諗.. 就狂跑 ..跑跑跑...
但個股寒既feel仲係度...  越諗越驚   當我狂奔到差唔多摩士泳池門口時
腳指突然好痛   發覺好似斷左腳指  之後...我放慢腳步  用腳"爭"急步咁走...
但股寒既feel仲係度...當時完全唔敢向後望同埋停低 ....
到我行到屋企大堂門口 見到保安 先心定了下來...保安問我: 冇野ma
之後我扮冇野咁自己一個走入lift ...  由於我成日睇鬼故   通常鬼會係lift 到嚇人
但又冇野wor ~  到了9樓狂跑去屋企 大叫: 媽咪開門呀 ! (相信有不少鄰居聽到= =)  
入屋後   寒意都消失了  但奇怪 腳指都冇痛了   之後即刻除鞋 check check ~
腳指冇事  一d傷痕  "如"痕  都冇 .... 奇怪...

我就未試過啊..但我有朋友就試過..原本都唔住嘅.但你甘講開始有D信

下面引用由克斯頓2007/01/19 01:50pm 發表的內容:
最多果次?等我諗?先.....
當晚7月14,同朋友係鹿脛近新娘潭附近bbq,同一時間7,8個,仲聽到好多「聲音」,仲未計先後出現果d,「佢地」企係離我地大約4~6米外,好似係度睇住我地甘,後來都無事發生
漸漸...
這種情況下最好不要讓它們知道你可以
望到它們 , 就算曾經試過一次 , 也不要
試第二次 , 這是沒有好處呀 !

下面引用由chung12192007/01/27 04:03am 發表的內容:
這種情況下最好不要讓它們知道你可以
望到它們 , 就算曾經試過一次 , 也不要
試第二次 , 這是沒有好處呀 !
呢d情況我就唔係好驚,因為我成日都俾佢地知,
有時仲會講埋出黎,但係都未中過招,
加上可能因為佢地知道我唔驚佢地啩,
正所謂~「人怕鬼三分,鬼怕人七分」~~
平生不做虧心事,半夜拷門也不驚

下面引用由克斯頓2007/01/27 11:08pm 發表的內容:
呢d情況我就唔係好驚,因為我成日都俾佢地知,
有時仲會講埋出黎,但係都未中過招,
布動\地知道我唔驚佢地?,
正所謂~「人怕鬼三分,鬼怕人七分」~~平生不做虧心事,半夜拷門也不驚
雖則如此 , 但我仍還勸告閣下對這類
事物不要用當它們無到的心態 , 否則
今次沒有事 , 並不代表下一次也沒有
事啊 !

我試過有靈體假扮我老闆出現.我當時在後樓梯洗冷氣.哪是沒有影和走的時候跟本沒有防煙門開關的聲音即是直穿過門

管理員按:無意義回覆。

下面引用由ivan20052007/02/03 08:02pm 發表的內容:
我試過有靈體假扮我老闆出現.我當時在後樓梯洗冷氣.哪是沒有影和走的時候跟本沒有防煙門開關的聲音即是直穿過門
多謝閣下的回覆 ∼^^
你親眼望到那個假扮你老
闆的靈體穿過門嗎 ?

以前細個果陣成日都會睡覺時唔陏得, 唔知係壓住左神經定係?d野作弄呀
但我真係有一次好真實呀
係有一晚都唔係太夜
約10:00pm左右
條街好光呀
我一個人在街上行緊
突然我見到前面有個人形物體但見唔到任何實物
迎面穿過我身走過, 穿過我身?一刹係成個人都呆左
唔識反應, 之後成個人都起晒雞皮, 全身打震
而家諗起都驚呀