返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

系因為電腦死左,所以無曬脾氣,講驚就真系一D都吳驚喔,畢竟系系自己屋企,有時候巨地走過又無騷擾到你,就當見吳到囉,ps:度門系黑影飛過後自動關噶,但系間電腦房系無風可以吹到噶,汗∼∼∼

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

我記得好似1年前∼
咁有一日,我係到訓訓下覺∼
冇啦啦醒左,,,,之後成身都唔郁得∼
冇啦啦有把男聲係到笑...總要笑得好恐怖既...
把聲真係好冷......諗起都覺得好恐怖∼

下面引用由kakiko2005/06/16 09:50am 發表的內容:
我記得好似1年前∼
咁有一日,我係到訓訓下覺∼
冇啦啦醒左,,,,之後成身都唔郁得∼
冇啦啦有把男聲係到笑...總要笑得好恐怖既...
...
妳有無話俾其他人聽 ?
例如家人或朋友...又或者男朋友之類 ?
下次再遇到哩個情況 , 妳可以試試去唸六字大明咒 。

我小時比d野穿過..係厠所..由左手feel 好凍.到身內好凍.到右手.....之後立即走人.雞皮都起埋~

下面引用由ericatiger2005/06/25 07:09am 發表的內容:
我小時比d野穿過..係?所..由左手feel 好凍.到身內好凍.到右手.....之後立即走人.雞皮都起埋~
公廁 ? ....抑或屋企 ?
亦做得對 ! 唔理是否錯覺 , 此地不宜久留啊。

我試過被跟了一個晚上,被不明黑影在我睡覺時不斷地往我臉上吹气,被壓……
都是被戲弄,有夠慘的……
我老爸試過被幫助,不過不敢確定是不是鬼,那天他在睡午覺時,忽然聽到有個聲音很緊張地在喊他的名字,他張開眼他張開眼,只見手邊有一條黑蛇滑過,他的手差點打到那條蛇。

我時不時都會聽到有人聲係我附近...
但係就時時聽不清對話內容......

下面引用由geo8819032005/06/28 12:20pm 發表的內容:
我時不時都會聽到有人聲係我附近...
但係就時時聽不清對話內容......
哈 !! 我信你 , 事關在下亦試過好多次呀。
但亦有d 說話係聽得好清楚....

嗯...我也說說我的經歷吧!!
事情發生在我家裡(詳細日期已遺忘)晚上9點多的時候,當時我一個人在1樓客廳看著電視,忽然從樓上傳出一陣陣腳步聲(附帶一提,不知是我家結構還材料問題...只要有人在走動的話,就會傳出相當清晰的"蹬蹬"聲),剛開始還沒意識到是什麼,循著好奇心上樓察看...卻沒發現有任何人存在。這件事到現在原因還是不明,雖然已是蠻久的事情了...但有時晚上一個人在家時,側耳傾聽...還是會有那一陣陣的腳步聲傳出....

当听到有人叫你...但周围又无人果时
千其吾好应吖!!