返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

幾年前自己去左外國讀寄宿學校
當時自己一個人一間房
時間約12-1am 係冬天 所以d被好厚 自己連埋個頭仲縮左入堆被度取暖
突然聽到一聲"何" 好似係呼氣咁既聲
間房得我一個 而且我個頭又蓋住被 唔知d聲邊度黎
超驚 開住燈唔訓等天光........

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由基斯丁2005/07/10 04:27pm 發表的內容:
我呢...都試過一次...有一晚,訓訓下教聽到有人對話..
但又聽唔到佢地講乜wo.....咁我好驚la....
咁我係基督徒黎ga...
無啦啦我就係心度講左句..."主啊,幫助佢地 la"
...
你為佢地祈禱 佢地仲笑你.... 咁衰既~~

三年前左右,幾乎一個月"被鬼壓"十次以上,
但後來迷上"變態下載",
整晚不關電腦,就再沒發生過啦...

下面引用由cityjoey2005/05/15 06:52pm 發表的內容:
我的房間是一間很奇怪的空間,在夏天的時候也冷的要命.冬天更不用說了.我弟弟是舉重選手,他的身體很強壯就算是冬天他也是只穿一件四角褲在家裡,出去外面也只穿短的衣物.但他去到我的房間你可以很難得的看到他穿?..
咩意思啊??0甘個女噶係人係鬼阿??
如果係人,甘你做咩講到好似係鬼0甘

有時我會覺得有人講野,但係把聲就唔會係個範圍出黎
有時又會覺得我後面有人,另個去又冇野

下面引用由吳郭魚2005/07/25 02:02pm 發表的內容:
唔係咁猛呀嗎???!!!!
係你自己屋企????!!!
你屋企本來d門神擺哂工呀????
什麼門神 ? 你想講的是否「地主」呢 ?

本人也試過被鬼魂觸踫事情係有一晚係我間房我正訓o左係床上(我的床是雙人床因為舒服)準備訓的時候,當時我是側訓的...唔夠兩至三分鐘開始感覺我背住的床肉向下凹,o者係有好似有個人訓緊落我張床咁....由腳開始凹到頭o既位置,我o個下真係打o左個凸,因為我仲感覺到佢隻手從後抱住我,我心諗唔係化咁搞發我仲洗訓,開頭諗住回頭望....但係望唔到都好如果望到咁真係都唔知點,咁我就扮唔知大字形咁訓咁咪唔怕見到佢,當我大字形咁訓之後...我感覺到床肉凹o左o既地方已經正常番,之後我都再無發生同一件事了...但係有時過o左12點之後都會聽到係我隔離有把呼吸聲。

这些都没有,但有几次睡觉会感觉有人在我耳边说话,然后惊醒,

我以前番工試個一次被鬼魂觸踫.
約3年前少幾個月,我第一間番工的工司,是設計助理一名,幫designer出圖,好多時都要OT.我工司有4間分店.  初入工司報道,工作了宝馬山一個月更到海怡幫手,之後自海怡半島結業又轉到宝馬山賽西湖總店工作.一晚為了趕工出圖,designer同我一齊OT,個晩畫圖對電腦對到我就快眼訓,正當我要合眼之時,有人拍我右面大脾一下,我成個人一醒,對着我頭頂的天花吊燈突然燒了,我更看右望,冇嘢.....ar.洗手間一個,沒什麼 ,再看看design仍在我的左側對面工作,我看着他. ....他見我看着他問:『什麼事  ....?』我話支燈燒了,冇事斷續工作.  心想有D嘢,但唔驚,因為唔救我以前個單咁驚嚇,加上眼看不見,就快手工作放工    第二天就同事講.同事亦都講番公司以前養金魚,一晚後金魚死晒,另外同事叫我,因為洗手間好陰唔用洗手間時一定要開門.
以上是我在宝馬山的一次經歷.

下面引用由chung12192005/05/15 04:48am 發表的內容:
【我的真實經歷# 1】{半個月前某一深夜.時間 : 5:00a.m.地點 : 家中}事情經過#﹕當晚本人有點事需要在 5:30 a.m 離開 , 我見重有半個鐘 , 就合埋眼當作...養神。隔一會 , 忽然有人大力拍落我左邊的肩膀上.....
禁樣妳有無感覺拍妳的手係好好冰泠啊
妳意思係唔係 佢只係拍醒妳 拍妳過左時間.