返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由temple2005/11/16 05:30pm 發表的內容:
d專家成日話比鬼壓係一種症狀...咩睡眠中個人係醒左~但係d肌能出?..所以郁唔到~~
係真定假!?   我都唔知自己係咪比鬼壓? 試過幾次...個人郁唔到....猛咁大叫又出唔到聲!
另一次仲驚~~~唔知係咪發惡夢定係真?...
有些可用科學來解釋 , 不過是有『有些』而已...
你同我另一經歷有 9 成相似 , 那一成的分別是....
我當時心裡不止神和佛 , 仲有不停爆『粗口』....
更是我一生人曾聽過的不同形式的『粗口』!

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由ghost20062005/11/18 10:45pm 發表的內容:
thank you very much for your article
果然.....灌水度極高 , 改改這習慣吧....兄台。

下面引用由恐龍媽媽2005/11/19 07:00pm 發表的內容:
我都試過一次,都唔知真定假,我個人就應為係有 "人" 幫左我羅。
大約兩、三年前,有一晚,我係肯定自己已經訓左,當時我發左一個夢,響夢入面,我見到一個女鬼,佢話係因為我一時疏忽,間接另佢被人...
喔 ? 我....我不知怎說才好 , 雖然妳哩個夢的清
晰度非常高 , 但始終是夢境而已。
別誤會....我不是想令妳掃興 , 有次我發夢被一
頭惡狗咬實 , 痛到我醒了 , 而那痛楚未因那夢
境完結而消失 , 折磨了我近半小時。因為夢境
太真實引致腦部亦相信是真的 , 而發出痛楚的
訊息.... , 這就是科學的解釋。

下面引用由恐龍媽媽2005/11/22 02:53pm 發表的內容:
chung 1219,你呢個解釋都合理,所以我就係一直唔知呢件事算係真定假?
另外,我仲有一個經驗,亦係分唔清真定假既,事情係咁既
我一向唔太飲得酒,不過,我家中都有時會有啤酒,記得我個仔出世後約兩個月,有一...
今次妳說的經歷有關人物不是只得妳一個 , 妳亞媽
極可能說中了 ! 幾乎任何人出世時會有『守護神』,
有些人叫祂作『冤親債主』, 但別誤會是來『索命』
的那種 ,有些是來『還債』...即是保護妳、幫妳 , 如
果我是妳....亦會相信妳亞媽說的那一套。而妳有這
種父親是很大的福氣啊 ! 得閒就多點為他誦誦經吧....
多謝妳說出這事件給大家分享 ∼

下面引用由冰狐女公子2005/11/23 11:23am 發表的內容:
話說?我未出世之前,有次,我阿娘同朋友到外地旅遊,佢?好興一去到一間酒店就快速開哂所有衣櫃呀,燈呀咁,當我媽打開個?所門之後,佢見到有一團黑色?長形物體?between浴缸and馬桶?牆上,望真?原來係一個長髮女...
呵呵 ~ 有點『貞子』feel 咁喎 ? ! 妳亞媽都幾勇 !!
咁快又打開多一次個衣櫃。一字記之曰『勇』....
如果那靈體走唔切 , 哩個經歷就不合我哩一個
『主題』....

下面引用由devilgodx2005/11/23 11:15pm 發表的內容:
還是中學生的時候,有一次因為同兩個朋友玩到好夜,大家都好累了,那時好似4:30a.m跟住我朋友話可以去佢一個親戚屋企,佢話果到暫時都冇人住,而且佢又有鎖匙,咁我地咪上去囉,一上到去都冇乜野丫,只係間屋個wall油紅...
我個人覺得妳在這情況下『扮』聽唔到....做得對 !
我唔係好明佢地點解唔去問個孫 , 而去問妳 ?
令我 R 晒頭....

下面引用由恐龍媽媽2005/11/24 10:01am 發表的內容:
依家聽聽下恐怖熱線,發現我都有一個同個聽眾所講,差唔多既經歷
話說我結婚前,有一個街坊叫 "wu so" 仔,咁佢有時都會過黎我地屋企傾下偈,後來,我結左婚就唔係日日都返外家麻,咁屋企附近有咩事?..
哩一種遭遇不合我這篇文的主題 !

下面引用由billy00832005/11/26 06:32pm 發表的內容:
你搞邊科呀 ? 半個字都無 , 是否屁股痕呢 ?

下面引用由lina121605122005/11/25 09:44pm 發表的內容:
我是在我哥的房間當時很晚了我已經睡著了....但是我發覺怎麼有人用手很大力的掐住我的脖子?我拼命的把自己從夢中弄醒..等到我睜開眼睛沒有人阿!!只有我哥在我右邊睡 我很清楚的感覺得到有人用手掐著我的脖子 之...
聽到妳咁強調得咁真實 , 之後有無檢驗
被掐部位 ? 即是有否瘀傷 ? 詳細一些...

你搞乜呀 ? + 2.0 至睇到 ? 我只得 1.6 咋 ....
你不如唔好在我篇文裡發表好了 !!!