返回列表 回復 發帖

<更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

7月14日就係中國既鬼節啦!!
其實係唔係尼一日,真係多過平時好多呢??我指的是靈體
真係有陰陽眼既人先好解答我問題呀!!感覺到的人都可...
<<<<<<<<<<新問題>>>>>>>>>>
那些靈體會不會到你們家吃東西啊???要親眼看到的啊
如果見到,你地第一時間會點做???
還有看過灶神沒有啊??
檔案區相關檔案
香港猛鬼地方傳聞
五桂山山精聚集修鍊守土護地
2017年5月29日香港鯉魚門油塘五桂山原名五鬼山發生一宗命案,野戰(Wargame)愛好者命喪山上,警方懷疑案件為他殺。 香港鯉魚門油塘五桂山原名五鬼山...
歐洲鬧鬼古堡檔案
克龍堡城堡 餐廳急召驅魔人鬼
丹麥克龍堡城堡這個莎士比亞名作《哈姆雷特》中的藍本古堡,內一間餐廳最近卻被指鬧鬼,餐廳方面於是找來靈媒將鬼魂驅走,雖然已成功驅走大部份鬼魂,但仍有一些未離開。 ...
靈異新聞
阿媽鬼上身?三兄弟弑殺食內臟
菲律賓南部三兄弟,涉嫌在上星期三殺死56歲的母親Musala Amil,其後更吃了她部分內臟。三兄弟分別是Dante35歲,Paroy21歲,Ibrahim,1...
靈異新聞
日本鬼太郎有典故鬼樣有圖有真相
鬼係點嘅樣?其實唔可以亂鬼咁嚟,乜都要有根有據的︰「日本人將歷史裡面紀錄過嘅鬼,有晒圖像咁、好有條理咁劃分,睇完你就會好佩服日本人!」日本人嘅專精的確犀利,咁香...
討論區相關主題
[認真討論]想討論一下大家對鬼有咩見解~~
PSP之遊戲討論Monster Hunter Porta...
[認真討論] 有關靈界
[原創]你地有無諗過覺得或者諗過鬼同UFO係同地球人係有...

下面引用由sgrlto2006/07/01 04:45pm 發表的內容:
我雖然見過鬼 , 但我無陰陽眼 !
我識得有陰陽眼的人 , 的確係較多 , 但平日都好多 .....
這人已被我提起過不少次 , 他更有特異功能 , 係高人....
他並非只是那些間中看見鬼就自認有陰陽眼的人 ....

下面引用由sgrlto2006/07/01 04:45pm 發表的內容:
基本上不用等到七月十四,踏進農曆七月便會開始多。

平時日頭係街平均有百幾個人行過,
當中好可能會見到一兩個不是人,
如果在夜晚就見二,三十人行過就見到一兩個不是人了,
到農曆七月更就多,日頭比平時日頭多出一倍左右,
而夜晚更是平時夜晚的三,四倍之多。

以上純粹個人意見,並非導人迷信,只供參考。

下面引用由chung12192006/07/02 02:29am 發表的內容:
我雖然見過鬼 , 但我無陰陽眼 !
我識得有陰陽眼的人 , 的確係較多 , 但平日都好多 .....
這人已被我提起過不少次 , 他更有特異功能 , 係高人....
他並非只是那些間中看見鬼就自認有陰陽眼的人 ....
高人是你的朋友嗎??還是......??

下面引用由pocky2006/07/02 03:02am 發表的內容:
平時日頭係街平均有百幾個人行過,
當中好可能會見到一兩個不是人,
如果在夜晚就見二,三十人行過就見到一兩個不是人了,
到農曆七月更就多,日頭比平時日頭多出一倍左右,
...
那麼多啊~~到了7月14全街都係.......
咁那些的樣子是甚樣呢???

下面引用由凱提風2006/07/02 02:33am 發表的內容:
基本上不用等到七月十四,踏進農曆七月便會開始多。
那我叫我哥哥不要常常出夜街了~!!

我有個朋友佢話佢見過有只鬼成日跟住佢f..
5知真5真!~!??

下面引用由陳法然2006/07/03 12:19pm 發表的內容:
其實不到7月鬼門關亦開, 不過罪較重的要等到7月才有機會到陽間
仲有尼係屋企見唔見到???
會唔會無啦啦出現係你屋企咁架??

下面引用由陳法然2006/07/03 04:38pm 發表的內容:
有緣就會看到, 不管在任何地方
至於會不會係你屋企出現, 亦是看緣份
我媽的同事曾經在7月期間看見一位老婆婆"懸掛"在窗外看著她, 而她住在15樓~~~
(注意:我沒有陰陽眼, 但希望能夠解答你的問題~ ^^ )
快把我嚇死了!!
很恐怖,希望你媽的同事是吹水吧∼
那你知不知道那老婆婆是不是你媽同事的婆婆呢??
有點亂,希望你明白