返回列表 回復 發帖

[閒話一則]犯賤的男人

前幾天, 小妹開了ICQ的另一個賬戶, 不久小妹的前男友──三月尾分手的那一個──發給小妹一個訊息...
哈!  他不知道原來那是小妹的另一個ICQ賬戶, 跟小妹談起來呢~
他很奇怪......奇怪小妹知道他以前的事......奇怪小妹這麼關心他......
因為小妹怎也不願意告訴他小妹是誰!
小妹在上年夏天認識他, 半年後開始拍拖;
兩個月前, 他跟公司新來的女同事發生了感情, 小妹一向不愛跟別人爭男人, 便主動退出了...
往後小妹也有跟他聯絡, 因為大家都作出承諾做回好朋友, 可是維持了不久, 他轉了手電號碼沒有通知小妹...
那天他在ICQ告訴小妹, 跟那個新女友拍了拖個多月, 竟然騙他到財務公司借了一筆錢, 之後人間蒸發!!!!
唉...  心裡不禁說了一句:  活該!
小妹問他為何跟前度女友 (即是小妹) 分手呢?  是小妹對他不好嗎?
他回答小妹說:  不, 這麼多的女朋友當中, 她是對我最好的!
小妹問他分手的原因, 他也無言相對...
唉...  犯賤的男人啊!
人家對你好時, 卻不珍惜, 偏偏要往那些專騙男人的女人投懷抱!!
小妹知道他的經濟狀況一向很差, 如今還要無辜負了一筆債......真的令小妹很擔心~
可小妹絶不會為他想辦法還債......不是小妹決絶, 而是要他知道凡事都要自己付責任~
如果看了這篇分享的會員是小妹, 會不向他表明自己的身份?
又, 會不為他想法子還債?

[閒話一則]犯賤的男人

如果係我就唔會表明囉
因為禁樣好似唔知點禁
但係我諗如果係我架話
我會幫佢諗下點還錢
不過我就絕對唔會幫佢還哦
比D計劃佢囉!!!
其實你係未仲好鐘意佢呢
呢個世界上男仔多的是
呢個無左可能有仲好架
等緊你呢

[閒話一則]犯賤的男人

下面引用由紫筠2005/05/22 11:35pm 發表的內容:
如果係我就唔會表明囉
因為禁樣好似唔知點禁
但係我諗如果係我架話
我會幫佢諗下點還錢
...
鍾意......分手前曾經爭扎了好幾星期, 一心想擺脫他, 但又為他著迷般捨不得......終於等到分手的藉口, 才能讓自己灑脫離開...
但幾天後小妹心境已回復平靜, 不久便愛上另一個男生, 對他已毫無感覺~
只是, 相識一場, 小妹也希望對方過得快樂...

[閒話一則]犯賤的男人

下面引用由TinaWater2005/05/22 11:50pm 發表的內容:
鍾意......分手前曾經爭扎了好幾星期, 一心想擺脫他, 但又為他著迷般捨不得......終於等到分手的藉口, 才能讓自己灑脫離開...
但幾天後小妹心境已回復平靜, 不久便愛上另一個男生, 對他已毫無感覺~
只是, 相識?..
講真a
我之前都有個我好愛佢架男仔架
但係最後我地都係分左手
我地而家都仲係朋友仔哦
禁有時佢有D野我都會幫佢架
禁助人為快樂之本嘛
得閒找我傾下計 a ^. ~
P. S . 我係女仔黎架,我地做個好朋友牙 ( just 朋友架咋  唔好亂諗哦 )

[閒話一則]犯賤的男人

下面引用由紫筠2005/05/22 11:57pm 發表的內容:
講真a
我之前都有個我好愛佢架男仔架
我同佢一齊我地有好多好多好好架回憶
我拍過好多次拖
...
今天的甜與痛......都會成為將來回憶的一點點綴;
小妹一向都不對感情執著, 過去的便由他過去......只是, 一愛上了某人, 便會全心全意的去愛──不管對方對自己如何冷淡!
而小妹亦明白愛不等於佔有, 所以當小妹愛一個人, 只要對方過得幸福快樂便心滿意足了~

[閒話一則]犯賤的男人

小的也來說一兩句吧~! 我是不會向他表明自己的身份 但~我想我會為他想法子還債~~~<<想法子only 講真~佢可以一句話都沒留下的轉了手電號碼 可以知道~他根本已經唔重視"水姐"了~ 他把水姐當成一個普通的網友~反而講多左一d自己的事~ 那麼~又何必再同佢表明自己的身份呢~ 但~身為"朋友"~的~為他想法子還債吧~ 建議~比一切行動為好~ 因為~好多野都唔再需要負責任~~~~~>>>好衰噤~

[閒話一則]犯賤的男人

下面引用由反反白2005/05/23 00:25am 發表的內容: 小的也來說一兩句吧~! 我是不會向他表明自己的身份 但~我想我會為他想法子還債~~~<<想法子only 講真~佢可以一句話都沒留下的轉了手電號碼 ...
想法子......因為小妹也想不出甚麼法子! 認識他時他已經在還一筆債, 經濟狀況已經很差, 很多時小妹為了替他省儉, 經常做一件小妹覺得很煩人的事──煮飯! 自私點說......小妹真的不想再為他憂心... 小妹已有新的生活, 有新的對象, 不想為他受影響...

[閒話一則]犯賤的男人

下面引用由TinaWater2005/05/23 00:42am 發表的內容:
經常做一件小妹覺得很煩人的事──煮飯!
我好鐘意煮飯仔架
不過如果真係日日煮架話都幾煩架

如果真係一個唔值得你去粗心架人
禁就唔好浪費自已時間哪
大家話岩唔岩先

[閒話一則]犯賤的男人

下面引用由紫筠2005/05/23 00:49am 發表的內容:
我好鐘意煮飯仔架
不過如果真係日日煮架話都幾煩架
如果真係一個唔值得你去粗心架人
禁就唔好浪費自已時間哪
...
記得當時小妹雖然覺得做飯是一件煩人的事, 但當想到他嘗到小妹的廚藝, 滿足地笑, 便會開開心心的去煮~
但當臨分手前的一星期, 不知怎的小妹再也不想再煮了!  而且常躲在家中逃避不去見他...
可是總是給他迷著, 離不開他!
今天的他, 小妹承認他已不再值得為之花精神, 但小妹都希望他過得開心~

[閒話一則]犯賤的男人

我多口講句 la~~
其實我覺得佢都幾抵死 ga~~
不過話哂依家點都係朋友~~
比著係我會幫佢諗下計仔快 d 還錢 lor~~
財務公司有時都幾得人驚下........(睇得電視太多)...........=.=""
但我就一定唔會借錢俾佢呀個 d~~
無謂 la~~ 不要同你唔太相熟的朋友有 d 咩金錢的瓜葛~~
錢好易傷感情的~~
同埋我唔會同佢講 "我 = 水姐", 唔會表明身份~~
因為一講左~~
好可能連朋友都無得做 la~~
男孩子的自尊心重~~
要是比 "前女友" 知道自己依家搞到咁~~
真係咩面都無 la~~
或者佢可能會諗 "依家你係唔係可憐我搞到咁呀??"
好多好多~~
會引起好多好多 ge 誤會~~
雖然你個用意唔係咁 je~~
但佢未必係咁諗的嘛~~