返回列表 回復 發帖
其實係個刻,
你會分唔清係夢定係真實...
或許呢個世上有信念就可以了@_@"
其實係個刻,
你會分唔清係夢定係真實...
或許呢個世上有信念就可以了@_@"
hO 發表於 2009-3-13 07:34 PM
YES..所以好多出體者在出體後都會同自己做以下既評估來確定自己係咪真係靈魂出體

要知道是否出體經驗
你可以問問自己以下的一些問題,

要判別肉體睡眠中的經驗是否出體經驗,請檢視在經驗中的「特徵」:

a.在經驗中,是不是知道自己的肉體正在睡覺?(必須)

b.在經驗中,是不是知道自己正在肉體之外活動?(必須)

c.在經驗中,自我意識是不是完全清醒及有清晰的思想?(必須)

d.在經驗中,是不是能夠自由控制自己的行動?

e.是不是記得自己的「出體過程」?

1.全中-->直接出體經驗
2.只有a和c-->清明夢
3.沒有e-->間接出體經驗
4.沒有d-->初學者不習慣以心念去控制自己的活動
=_____________________________=
呆左..
琴晚太累=.="
訓著左玩唔到
努力.. 希望你早日成功
DEEP02 發表於 2009-3-13 08:34 AM
昨晚也試一試..左手和下半身也很痺

而上半身卻未進入睡眠狀態=_=""

只感到頭十分眩暈..
係我無謂既擔心?..橫樹我真係變左心..!係我無謂既擔心?..橫樹我真係變左心..!
昨晚也試一試..左手和下半身也很痺

而上半身卻未進入睡眠狀態=_=""

只感到頭十分眩暈..
SGRLTO 發表於 2009-3-17 04:16 PM
下=.="
點解會暈的!?
其實我好懷疑佢係咪有咩方法的-.-"
只係d人自己都唔知...
下=.="
點解會暈的!?
其實我好懷疑佢係咪有咩方法的-.-"
只係d人自己都唔知...
hO 發表於 2009-3-17 12:16 PM
出體方法的確有,,亦有很多人成功

但我就不會特意去用那種方法出體!!
係我無謂既擔心?..橫樹我真係變左心..!係我無謂既擔心?..橫樹我真係變左心..!
佢地個d方法好煩=.="
其實咪姐係等自己個肉體同精神有個對比..
一個好累..
一個好精神..
之後用催眠的方式..
話比自己聽想出肉體姐~_~"
佢地個d方法好煩=.="
其實咪姐係等自己個肉體同精神有個對比..
一個好累..
一個好精神..
之後用催眠的方式..
話比自己聽想出肉體姐~_~"
hO 發表於 2009-3-17 01:05 PM
校鬧鐘方法..他們都說最容易!!

而我則覺得這個方法未嘗不可..都是可以令肉體疲倦,,精神良好的方法
我覺得要出體一定要有好強ge意志力,,
我刀好想試下haha*
我成日好似差d出到(有少少離體嘅感覺)後會無啦啦郁唔到,然後有幻覺(完全唔受控制咁亂衝)
跟住會平復返,然後15分鐘左右後又郁唔到
望高人指點,煩左好耐喇