返回列表 回復 發帖

大家有冇在半夜聽過個聲音...[分享]

唔知大家有冇在屋企聽過珠子落下.又滾陣就消失o既聲音.尤其係半夜時..
大約都係訓覺時樓上傳來ga..聽說係鬼行過o既聲音..問左我2個friend.佢地都話有.
唔知大家係咪有冇聽過~投個票[hidepoll]
檔案區相關檔案
靈異新聞
維基解密公開機密外交電報 美評卡梅倫無足...
美國總統奧巴馬( Barack Obama)上周五打籃球打爆嘴唇,現在又要面對一個規模更大和更難堪的傷口。「維基解密」( WikiLeaks)網站今年來第四次爆...
靈異新聞
闖自殺森林 靠腳印逃出生天
過去兩周帶大家去美國看一眾民間組織,如何努力揭示外星高智慧生物的存在,揭露影子政府隱藏飛碟個案,今日暫且放下陰謀論返回地面,看看其他奇怪東西。 ...
靈異新聞
冥王星
國際天文學家在布拉格開會,決定把冥王星除名。因為經過許多年,發現了冥王星的真相:體積太小,份量不夠,沒資格成為一顆行星,最多只是一顆很大的月亮。冥王星被降格了,...
靈異新聞
40年前邁出人類一大步之後 登月英雄的個...
「個人一小步,人類一大步。」40年前的今天,即1969年7月20日,美國太空人杭思朗( Neil Armstrong)成為首個踏足月球的人,為人類宇宙探索歷史寫...
討論區相關主題
賠不起50元老人下跪十次
戲院座位
被附體者在驅魔儀式中顯露各種不同的激烈反抗.3段短片
香港水警鬼船

我聴過,周時喺天花板 -- 滴....滴 ..滴滴,频率由慢變快,通常 3-4 滴左右,聲音好似你手揸住粒波子,鬆開手跌落地弹咗幾下咁,據說呢 D 係你安喺屋企的祖先,不是街外的。不過我就唔 confirm。
有沒有朋友聽過呢段傳聞 ?

我是住公寓..我每天晚上讀書時吽爾都會聽到>.

我都聽過...成日都係咁.,.,.,不過掉左一下再一下再一下就冇左喇

我小時候住西貢
一家人住在二樓連天台
平日都會上天台玩
天台很大
大約千多尺
平日可以放風箏和燒烤
天台放了很多我的玩具
當中有一大桶波子
我差不多每晚都聽到一些拉家具的聲音
有幾晚聽到波子聲
我怕會有人偷
所以不肯睡
一連幾晚要媽媽給我上天台看
媽媽當然沒理我
最後還給媽媽教訓了一頓

有聽過
而且成日(好多晚)都有添!!
不過有聲的時候
在下又感覺唔到d咩喎!!
所以都唔知係咪真係有靈界朋友出現!!!

其實曾幾何時已有人解釋左呢個現象,
係因為建築結構上真的會擺一0的波子0係樓與樓層之間,
係防止冷縮熱脹情況出現既! 可以問問有做建築既人.

我自己都聽過
亦知道有好多人話聽到的時候
就係有一點靈體係旁邊
但我未試過聽到之後會見到
(因為本身我自己見到)
但我以前做建築有關的工作
工程師話我聽個點係鋼筋發出的聲音
同鬼怪野無關
只係好似lonelymoon所講
冷縮熱脹的問題
因為有工程師做過實驗証明

以前喺公屋住就會好多時夜晚都會聽到波子聱,我爸爸仲好大聱講波子鬼-你唔好玩波子啦,落黎玩電腦)之後就好似真係聽少左波子聲
而家住唐樓好多晚11:00-12:00,有時會零晨1:00都會聽到有人拉table,同拉chair,d聱就好似table 同chair都好重,要用好大力先拉得到.咁我想問依d拉table拉chair又點解既呢!!!
朋友親身經歷 :
細個同亞姨去酒店玩,玩到好累要訓覺,到夜晚2-3點其間我同亞姨就聽到上層有人好大力拉table拉chair,仲拉左好耐..細個唔識野就好大聲咁講(咁夜人地唔洗訓咩)之後就真係無左聱喎!!!
到第二朝我同亞姨講點解酒店用地毯都會聽到有人拉table拉chair既????

有呀!!
在晚上3時,聽到怪聲
有d像uso的聲音
是外星人嗎- -
同d一些好微弱的腳步聲
我出去看都沒人在哪,d聲就消失了
怪嗎